Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

02 Okt '06 -IHC Holland Merwede opent een vierde helling in Nederland

Eerste twee opdrachten met een contractwaarde van € 130 miljoen geboekt

HARDINXVELD-GIESSENDAM 2/10 persbericht Merwede Shipyard - IHC Holland Merwede is verheugd bekend te maken dat de Groep heeft besloten tot de ingebruikname van een vierde helling in Nederland: de voormalige van der Giessen-de Noord helling in Krimpen aan den IJssel (Nederland), de grootste overdekte scheepsbouwhelling in Europa.

Dit is het antwoord van IHC Holland Merwede op de toenemende vraag naar hellingcapaciteit in de markten waarin zij zich beweegt: bagger, offshore en overige gespecialiseerde scheepsbouw. De groep beschikt nu over vier overdekte scheepsbouwhellingen in Nederland: in Kinderdijk, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Krimpen. De eerste twee opdrachten voor bouw op de nieuwe helling zijn geboekt.

Tot 240 meter lengte
IHC Holland Merwede huurt de helling met afbouwkade van HBK Vastgoed B.V., het vastgoedbedrijf van Hollandia B.V. Op de helling kunnen schepen tot een lengte van 240 meter en een breedte van 38 meter worden gebouwd. De afbouwkade is lang genoeg om schepen die van de helling komen, daar af te bouwen. De locatie heeft een directe verbinding naar open zee. Door de toevoeging van de vierde helling kan IHC Holland Merwede haar klanten beter bedienen. Na de opstartperiode wordt de huidige nieuwbouwcapaciteit van de groep met circa 50% vergroot.

De kern van de personeelsbezetting zal bestaan uit ervaren personeel uit de bestaande organisatie, aangevuld met ingeleende en onderaannemers. IHC Holland Merwede creëert hiermee 600 arbeidsplaatsen, waarvan 300 binnen de eigen organisatie en de rest bij toeleveranciers.

Markten
Door de groei van de wereldeconomie is de vraag naar grondstoffen en energie toegenomen met als gevolg een stijging van de prijzen, meer investeringen en een toename van de vervoersstromen over de wereld. De exploratie en winning van olie en gas offshore verschuift meer en meer naar dieper water. De technische eisen die aan het materieel gesteld worden nemen hierdoor toe. Een deel van de investeringen ten behoeve van de offshore olie- en gaswinning wordt aan gespecialiseerd drijvend materieel besteed. IHC Holland Merwede profiteert momenteel van de vraag naar nieuwe schepen in dit marktsegment.
Verbetering van de infrastructuur, ondermeer door baggerwerkzaamheden, is noodzakelijk voor de groei van de vervoersstromen. Ook vindt in het Midden-Oosten een aantal mega baggerprojecten plaatst in het kader van stadsontwikkeling en de bevordering van toerisme. Dit noodzaakt de aannemers tot uitbreiding van hun vlootcapaciteit en vervanging van bestaand materieel.

Strategie
IHC Holland Merwede is wereldmarktleider in de bouw van gespecialiseerd baggermaterieel, met een marktaandeel van meer dan 50%. De strategie is erop gericht om enerzijds de positie op de baggermarkt te versterken door voortdurende product- en procesontwikkeling en anderzijds een tweede belangrijke marktpositie te ontwikkelen. IHC Holland Merwede heeft zich ten doel gesteld een flinke positie in de offshore markt te ontwikkelen. Met de toevoeging van deze vierde helling heeft IHC Holland Merwede de juiste faciliteiten voor de offshore markt.

Eerste opdrachten voor de vierde helling al geboekt
De orderportefeuille van IHC Holland Merwede bedraagt per eind augustus circa € 780- miljoen. Hierin zijn ondermeer begrepen vier sleephopperzuigers, twee pijpenleggers en een diving support vessel. Voor de vierde helling zijn inmiddels twee opdrachten voor offshore schepen geboekt tot een bedrag van circa € 130 miljoen. De Amerikaanse offshore operator "Superior Offshore International LLC of Lafayette Louisiana" heeft een diving support / ROV support / offshore construction vessel besteld en een tweede nog niet nader te benoemen offshore operator bestelde een soortgelijk schip. Deze opdrachten onderstrepen de strategische keuze van IHC Holland Merwede om de offshore als tweede doelmarkt van de groep te ontwikkelen en bevestigen de reputatie van de Groep in deze markt.

Profiel

IHC Holland Merwede richt zich op de voortdurende ontwikkeling van haar ontwerp- en bouwactiviteiten voor de gespecialiseerde scheepsbouw, m.n. bagger en offshore. IHC Holland Merwede is wereldmarktleider in de bouw van gespecialiseerd baggermaterieel. Tot de klantenkring van IHC Holland Merwede behoren onder meer grote baggerbedrijven, rederijen, olie- en gasconcerns, offshore contractors en bouwmaatschappijen.
IHC Holland Merwede heeft ruim 1600 medewerkers in dienst, verspreid over de bedrijven in Kinderdijk, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Krimpen aan den IJssel, Delfgauw en Goes. Ook heeft het bedrijf medewerkers gestationeerd in Azië en het Midden-Oosten.

IHC Holland Merwede is voor 49% het eigendom van Rabo Capital, de participatiemaatschappij van Rabobank, voor 33% van het management en personeel en voor 18% van Parkland, een onderdeel van de Indofin groep.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    heel mooi dat het weer open gaat ik heb er zelf jaren lang gewerkt als kraanmachinist in de bovenloop kraan en afbouwkade en had het altijd erg naar me zin
    afz marcel deenen 0630537003 rotterdam

    marcel deenen (Email) - 29 Maart '07 - 18:57



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel