Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

22 Okt '08 -Eis Probo Koala: levenslang

ABIDJAN 22/10 Het Parool - In Ivoorkust is tegen twee verdachten van de giframp van 2006 levenslange gevangenisstraf geëist. Tegen vijf anderen werden twintig jaar celstraf geëist.

De twee verdachten tegen wie levenslang is geëist, zijn Salomon Ugborugbo, directeur van het bedrijf Tommy, en Essoin Kouao, employee van de haven van Abidjan. Tommy was het bedrijf dat de giftige lading uit de Proba Koala - het schip dat afkomstig was uit Amsterdam - op verschillende plaatsen in Abidjan dumpte, met zeventien doden als gevolg. Kouao speelde volgens de aanklager ook een sleutelrol, omdat hij Tommy aanbeval bij de eigenaar van de Proba Koala, het in Amsterdam gevestigde Trafigura. De vijf andere verdachten zijn aangeklaagd wegens 'vergiftiging' of medewerking daaraan.

Lees verder...

Nieuwslinks gifschandaal Ivoorkust

Nieuwslinks Probo Koala en wat er fout ging in Nederland

Nieuwslinks Trafigura



Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Anders dan bij scheepsladingen ( producten ) moet er voor afvalstoffen een duidelijke regelgeving komen die aangeeft wanneer het afval van eigenaar over gaat.De ontvanger is nl niet in staat om vóór of tijdens de overname te contôleren, lees accepteren. Zodra er wel in een latere fase ( na overname )sprake is van acceptatie zou per afwijking van de te verwachten afvalstof een verbod moeten komen om het afval terug te pompen en zal er zodoende een waarborgfonds in het leven geroepen moeten worden die de inzamelaar steunt bij eventuele financiele afwikkelingen.De desbetreffende havenbeheerder is de juiste instantie hiervoor.
    Vergelijkbaar zijn regelingen voor bergmaatschappijen op de weg die bij kettingbotsingen niet alle eigenaren hoeft af te gaan om hun centjes op te halen.
    Ook bij oiliverontreinigingen is dit in de havens geregeld.
    PS
    Overnames van scheepsafvallen gebeurt dagelijks tientalen malen. Afwijkingen worden in het algemeen door ontdoener en ontvanger geregeld.

    M.vr.gr,
    J.L.A. Bik

    j.l.a. Bik (Email) - 21 Mei '07 - 11:06



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel