Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

17 Sep '04 -CBRB-oproep aan FNV: 'Voorkom schade binnenvaart'

ROTTERDAM 17/9 - 'Wij roepen u op om als vakbond uw verantwoordelijkheid te nemen en een vorm van actievoeren te kiezen die schade voor onze sector - en daarmee voor de werkgelegenheid daarin - voorkomt.' Dat schrijft directeur mr Ton Roos van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart aan landelijk FNV-voorzitter Lodewijk de Waal.

Rotterdamse havenarbeiders zullen naar verwachting maandag massaal de straat op gaan om te protesteren tegen de kabinetsplannen. Roos constateert dat een actie van enige uren zal leiden tot een werkonderbreking van een geheel etmaal. Hij wijst op het belang van met name de containerbinnenvaart voor de haveneconomie en de -werkgelegenheid. Laag water, vertraging in de terminalafhandeling en werkonderbrekingen zetten de binnenvaartsector al geruime tijd onder zware druk.

Brief CBRB aan FNV: 

          Geachte heer De Waal,

Op maandag 20 september aanstaande worden er door de vakbonden acties gevoerd tegen de kabinetsplannen. Naar verluidt zullen onder meer in de Rotterdamse haven werknemers het werk neerleggen om mee te lopen in een demonstratietocht. Het werk op een aantal Rotterdamse containerterminals zal als gevolg hiervan naar verwachting van zondagavond 19 september 23 uur tot maandagavond 20 september 23 uur geheel stilliggen. Op deze manier leidt een actie van enige uren tot een werkonderbreking van een geheel etmaal.

Hoewel wij het stakingsrecht van alle werknemers erkennen constateren wij dat in dit geval individuele bedrijven en sectoren de dupe worden van een actie tegen landelijk overheidsbeleid. De containerbinnenvaartsector heeft het afgelopen jaar uitzonderlijk te lijden gehad van onder andere een extreem langdurige laagwaterperiode, maar vooral van de zeer aanzienlijke vertragingen die in de haven van Rotterdam ontstaan zijn in de afhandeling op de containerterminals. De diverse werkonderbrekingen van de afgelopen maanden komen hier nog bovenop.

Wij wijzen u op het belang van de sector containerbinnenvaart voor de haveneconomie en de –werkgelegenheid. Beiden staan, als gevolg van de hierboven geschetste problemen, onder zware druk. Wij roepen u dan ook op om als vakbond uw verantwoordelijkheid te nemen en een vorm van actievoeren te kiezen die schade voor onze sector – en daarmee voor de werkgelegenheid daarin - voorkomt.

Met vriendelijke groet,
Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart

Mr. A.N. Roos
directeur

C.c.: H. van der Kolk, voorzitter Hoofdbestuur FNV Bondgenoten
        B. Paas, FNV Bondgenoten
        N. Stam, FNV Bondgenoten


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    mr roos,
    ik hoop dat u ondanks de verlette uren die er ontstaan bij de terminals ook van mening bent dat de werkgevers ook niet beter worden van de plannen uit den haag,en dus die paar uurtjes in een mensen leven ergens voor staan en dus ook voor de toekomst van de binnevaart in ons aller belang.

    cj ellen (Email) - 18 September '04 - 21:51


    Ik wil graag reageren op de oproep van de binnenvaart schippers.
    Ik ben de mening toegedaan als wij ons nu niet laten horen uit welke sector dan ook dat de sociale voorzieningen ook voor de binnenvaart zullen worden afgebrokken.
    Dus wees solidair en steun ons HET IS OOK IN UW BELANG

    mvrg

    Joop langius

    joop langius (Email) - 19 September '04 - 23:57



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel