Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

09 Feb '06 -NVB-voorzitter Corien Wortmann: 'Binnenhavens moeten hoger op de lokale politieke agenda'

DEN HAAG 9/2 persbericht NVB - Het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) mocht zich donderdag verheugen in een zeer grote belangstelling voor de door haar belegde themabijeenkomst rond de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, ministeries, en kamers van koophandel onderstreepten in het provinciehuis van Zuid-Holland nog eens het grote belang van de Nederlandse binnenhavens.

De aanbevelingen in de in opdracht van de NVB uitgevoerde studie naar dat belang, de zgn.“Blue Ports studie”, gaven daarbij voldoende voer voor discussie.  Aanleiding voor de bijeenkomst zijn de verkiezingen voor de gemeenteraden van 7 maart a.s.. De NVB is immers een vereniging voor ondermeer gemeentelijke en provinciale overheden, die in hun werkgebied beschikken over bedrijventerreinen en logistieke knooppunten van vaarwegen (binnenhavens).

Uit de Blue Ports studie blijkt een nog te geringe bestuurlijke aandacht bij lokale en regionale bestuurders voor “hun” binnenhavens. Daarom vraagt de NVB bij de komende gemeentebestuurders aandacht voor de mogelijkheden die binnenhavens en watergebonden bedrijventerreinen bieden.

Bestuurlijke aandacht is bijvoorbeeld nodig wanneer conflicterende ruimtelijke claims spelen of als het gaat om de bereikbaarheid van multimodale knooppunten.

Ook het Rijk en “Europa” krijgen steeds meer oog voor de grote mogelijkheden die transport over water biedt. Dit werd nog eens duidelijk aangetoond door zowel de vertegenwoordiger van Verkeer en Waterstaat, de heer ir Steven Voest, als door de heer mr Ton Roos uit hoofde van zijn functie als directeur van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart.

Het grotere belang van het totale netwerk van binnenhavens vraagt om een gezamenlijke organisatorische aanpak van de diverse overheden in combinatie met een commerciële aanpak van bedrijven.

De tijdens de bijeenkomst geconstateerde contraproductiviteit, die het gevolg is van een weinig eenduidig (versnipperd) beleid, moet worden bestreden door een nauwere samenwerking bij de behartiging van de havenbelangen.

In dit kader werden genoemd de tariefstelling bij havengelden, de toegankelijkheid van terreinen, de extra aandacht voor security in en rond havengebieden en de organisatie rond rampenplannen. Allemaal zaken die de gemeenten direct aangaan.

Voorzitter Drs. Corien Wortmann maakte duidelijk dat de NVB zich als behartigster van de belangen van de binnenhavens op regionaal, nationaal en internationaal niveau, in deze fase vooral zal blijven richten op de nieuwe gemeentebesturen.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Hello!

    pay (Email) (URL) - 27 Mei '17 - 11:50


    Hello!

    buy (Email) (URL) - 08 Juni '17 - 02:50


    Hello!

    viagra (Email) (URL) - 15 Juni '17 - 13:25



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel