Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

29 Dec '05 -RvS tegen dijkwoningen bij bunkerstation Millingen

DEN HAAG 28/12 - De bouwaanvraag voor dijkwoningen op korte afstand van bunkerstation Reinplus Van Woerden en scheepswerf Bodewes Millingen in Millingen aan de Rijn is door de provincie Gelderland terecht afgewezen, zo besloot de Raad van State woensdag. Delen van het plan zijn in strijd met een goede ruimtelijke ordening.

Bunkerstation Reinplus Van Woerden in Millingen

Bunkerstation Reinplus Van Woerden in Millingen: geen woningen op de dijk.

Bouwfonds MAB Ontwikkeling wil op het Graaf van Bijlandtterrein 48 woningen bouwen, waarvan 20 langs de Rijndijk en stapte naar de hoogste bestuursrechter. Want de gemeente ging akkoord met de plannen, maar de provincie Gelderland haalde er een streep door, met als argument dat toekomstige bewoners in een deel van het plan onaanvaardbare stank- en geluidsoverlast zullen ondervinden.
'De gemeente heeft het bunkerschip in haar onderzoek niet eens meegenomen. Alleen al de geluidsoverlast van het schip is een onoverkomelijk probleem voor het woon- en leefklimaat', zei provinciewoordvoerder P. Evers volgens De Gelderlander in de zitting van de Raad van State op 5 december jl. De provincie wil geen woningen langs de dijk, maar daarachter mag wel.

Het bunkerstation voorziet binnenvaartschepen al 80 jaar van brandstof en andere scheepsbenodigdheden. De exploitant ziet woningbouw langs de dijk als een grote bedreiging omdat dan conflicten met omwonende niet uit zullen blijven. Bouwfonds legde het probleem bij het bunkerschip, dat de geluidsnormen zou overschrijden. Reinplus-raadsvrouw mr C. Schipperus sprak dat tegen: 'Reinplus had laatst nog een positieve milieucontrole'. Volgens haar is het een illusie op die plek uit te gaan van een rustige woonomgeving. 'Dagelijks meren er tussen de 6 en 24 schepen af. Sommige hebben een vermogen van 4.000 pk. Dat komt overeen met 10 grote vrachtwagens voor je deur', aldus de advocate in De Gelderlander.
Het bunkerstation heeft sinds 1995 een milieuvergunning, die ook volgens vaststelling door de Raad van State onherroepelijk is. Overdag mag de geluidsbelasting op 50 meter niet groter zijn dan 70 dB(A). Voor het bunkerstation zelf klopt dat wel, maar optrekkende vrachtwagens die goederen afleveren aan het begin van de steiger, zorgen op 15 tot 20 meter van de geplande woningen af en toe voor hogere piekwaarden.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel