Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

09 Dec '05 -Duits front voor binnenvaartpromotie

DUISBURG/BERLIJN/BONN 8/12 - Ze hadden het al aangekondigd op de beurs Transport Logistic in München, nu is het zover: drie Duitse organisaties slaan de handen ineen voor promotie en het vermarkten van het vervoer per schip. Het Bundesverband der Deutschen Binnenschiffahrt (BDB), het Bundesverband öffentlicher Binnenhäfen (BÖB) en het DSLV Deutscher Speditions- und Logistikverband werden het deze week in Keulen eens over acties en maatregelen voor het jaar 2006.

Het eerste doel lijkt op 'ons' Bureau Voorlichting Binnenvaart, maar dan Duits: Initiatieve Binnenschifffahrt und Logistik. Duitsland is het enige Europese binnenvaartland waar zo'n voorlichtingsbureau nog ontbrak. Andere landelijke bureaus werken al enige jaren samen onder de paraplu van INE - Inland Navigation Europe. De nieuwe Duitse 'Interessengemeinschaft' moet allereerst de voordelen van het 'System Wasserstraße' actief uitdragen naar potentiële klanten van de binnenvaart, verladers dus. Er liggen ook een hoop conclusies uit het Forum Binnenschifffahrt und Logistik, dat nog werd geïnitieerd door de vorige verkeersminister Dr Manfred Stolpe, op uitvoering te wachten. Bovendien verdient de binnenvaart meer bekendheid onder politici, zowel landelijk, als in de deelstaten en gemeenten.

'Het is al heel wat dat de hoofdrolspelers elkaar nu gevonden hebben op een krachtenbundeling voor het vermarkten van hun gezamenlijke logistieke processen', zegt directeur Heiner Brixner van Rhenus Logistics, die als voorzitter optreedt. 'Verladers verlangen vandaag de dag totaaloplossingen uit één hand. Het heeft weinig zin wanneer iedereen in de keten zijn eigen boontjes dopt.' In de ogen van Brixner moet het logistieke 'System Wasserstraße' als product aan de man worden gebracht, en als smakelijk alternatief worden gepresenteerd aan verladers, die tot nu toe kozen voor de gemakkelijke weg, het vervoer in vrachtwagens.

Verladersbijeenkomsten
In 2006 wordt een begin gemaakt met 'Marktplatzveranstaltungen', bijeenkomsten met verladers, met daarnaast de nodige PR-begeleiding. Initiative Binnenschifffahrt und Logistik, het Duitse 'BVB', heeft zich hiervoor al verzekerd van de medewerking van de grote ondernemersorganisaties Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI) en Deutsche Industrie- und Handelskammertag (DIHK). Maar dat is niet alles, want BDB, BÖB en DSLV willen ook regering en parlement van hun netwerk-strategie overtuigen. In januari worden met de vervoersspecialisten uit het parlement afspraken gemaakt over een parlementaire avond, die nog voor pasen plaats moet vinden.

Initiatieve Binnenschifffahrt und Logistik komt medio 2006 met een eigen internet-website die moet bruisen van plannen en voorbeelden van geslaagde logistieke concepten, als wervend medium voor het 'System Wasserstraße'. Karl Michael Probst, directeur van het havenverband BÖB, coördineert alle activiteiten.

Bron: Verbände vermarkten das Gesamtsystem Wasserstraße


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel