Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

06 Dec '05 -Peijs: 'Exploitatieverliezen Betuwelijn worden niet afgedekt'

Convenant Binnenvaart - Rijk in maart 2006 klaar

ROTTERDAM 6/12 - Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft het Brancheoverleg Binnenvaart recentelijk verzekerd dat de exploitatieverliezen van de Betuwespoorlijn niet door het Rijk zullen worden afgedekt. De minister deed haar toezegging tijdens een overleg met de brancheorganisaties over het actuele binnenvaartbeleid en het nog af te sluiten convenant tussen de bedrijfstak en Verkeer en Waterstaat.

In een gezamenlijk persbericht van Centraal Bureau Rijn en Binnenvaart, Koninklijke Schuttevaer, Kantoor Binnenvaart en Rijn en IJssel weerspreken de organisaties berichten in de media dat de overheid het verlies van de Betuwelijn zou afdekken. Navraag op het ministerie heeft de organisaties geleerd dat het hier uitsluitend de kosten voor onderhoud aan de Betuwelijn betreft en niet de exploitatieverliezen door een spoorbedrijf. “Exploitatieverliezen op treinen die over de Betuwelijn gaan rijden, worden niet afgedekt”, aldus de minister in het brancheoverleg.
 
Convenant
Minister Peijs en de binnenvaartbranche zijn voornemens in maart 2006 een convenant te tekenen over ondermeer het maximaliseren van de groeikansen van het vervoer over water, het terugbrengen van de emissies van schepen, het stimuleren van innovaties en het terugbrengen van de administratieve lasten in de binnenvaart. De minister heeft in het gesprek tevens aangegeven in het convenant afspraken te willen maken over de toekomst van het kleinere schip, met het oogmerk deze scheepsklasse voor de binnenvloot te willen behouden.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel