Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

02 Dec '05 -Schuttevaer wil nieuwe sluis bij Papenburg

'Zoeken naar oplossing problemen Herbrum'
ROTTERDAM 1/12 - De Koninklijke Schuttevaer Internationale Afdeling wil nagaan of de bouw van nieuwe sluis op de Ems bij Papenburg de problemen met de bevaarbaarheid op de Ems kan verhelpen. Volgens Martin van Dijk, de voorzitter van de Internationale Afdeling van Schuttevaer, moeten we nu de gelegenheid aangrijpen om de contacten met de Duitse vaarwegbeheerders nog verder aan te halen en de aandacht voor de problemen op de Ems vast te houden. "Er moet nu echt iets gaan veranderen en alle partijen zien dat nu ook wel in", aldus Van Dijk in de ledennieuwsbrief van Koninklijke Schuttevaer.

De stremming op de Ems vanwege het zinken van de Ilona M hebben zowel in Nederland als in Duitsland veel aandacht getrokken van de media en de politiek. Wekenlang werd de bergingsoperatie met spanning gevolgd door het publiek. Wellicht is dit het juiste moment om met voorstellen te komen die tot een verbetering van de vaarwegsituatie op de Ems en bij Herbrum kunnen leiden. Iedereen heeft veel van de stremming en de berging van de Ilona M  geleerd, zo verklaart Martin van Dijk. 'Het slibprobleem heeft de berging grote parten gespeeld. We hadden dagelijks contact met de beheerders en er ontstond een goede verstandhouding. Ik weet dat de WSA en WSD hun uiterste best hebben gedaan om de zaken te versnellen.'

Optie onderzoeken
Schuttevaer pleit ervoor om te onderzoeken of de aanleg van een schutsluis bij Papenburg, aan het begin van de versmalling van de Ems, wellicht de oplossing zou zijn voor alle slibproblemen. De IA heeft inmiddels ingenieursbureau Witteveen & Bos gevraagd deze optie te onderzoeken.

Daarnaast is het voor Schuttevaer overduidelijk dat er nu voldoende geld moet komen om de Ems tot Herbrum gewoon het gehele jaar door goed te onderhouden. Witteveen & Bos beschrijven in het onderzoek ook de noodzaak en de wijze van uitvoering hiervoor. Schuttevaer heeft bij de Duitse vaarwegbeheerder een gewillig oor gevonden voor haar wensen. Alleen ontbreken hier de financiële middelen om snel te kunnen handelen. Schuttevaer IA zal de plannen daarom, samen met de Duitse zusterorganisaties, aanbieden aan het Bundesverkehrsministerium.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel