Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

09 Sep '04 -Franse startsubsidie voor jonge schippers

BRUSSEL 8/9 - De Europese Commissie stemt in met een nieuwe Franse subsidie voor de binnenvaart. Van 2004 tot 2007 is jaarlijks een budget van € 14,5 tot € 15 miljoen beschikbaar. Iedereen in Frankrijk die bijdraagt aan modernisering van de vloot en meer vervoer over water kan er een beroep op doen, blijkt uit een persbericht van de Commissie: 'Les bénéficiaires potentiels de ces aides sont toute personne physique ou morale relevant du secteur du transport de marchandises par voies navigables et opérant en France'.

Het steunplan is een vervolg op een eerder project voor de periode 2001-2003, maar zou beter aansluiten op de marktsituatie. De steun valt in tweeën uiteen. Allereerst richt die zich op modernisering van de vloot en het verbeteren van de vervoerscapaciteit, aansluitend op de behoefte van verladers en bevrachters aan milieuvriendelijk vervoer. Technische verbeteringen moeten leiden tot energiebesparing en minder verontreiniging. Ook wordt steun gegeven aan projecten voor toegepast onderzoek naar nieuwe informatie- en communicatietechnologie.

Het steunplan moet bovendien het werken in de binnenvaart weer aantrekkelijk maken met opleidingen en subsidie op de aankoop van Franse schepen door jonge kopers. Starters of werknemers tot 35 jaar die zelfstandig willen gaan varen kunnen tot € 43 per ton vergoed krijgen op een aankoopprijs van maximaal € 152 per ton, of 30% van de totale aanschafprijs en ten hoogste € 46.000.

De Commissie is van oordeel dat de subsidie past binnen de regels van vrije mededinging.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Ik word schijt en schijt ziek van al die Franse subsidies. Ik ken van die “jonge schippers” welke indertijd met subsidie een spits hebben gekocht, vervolgens weer subsidie krijgen omdat ze het weer niet redden en ga zo door. Ik zie gasten om mij heen varen met mooie nieuwe aluminium stuurhutjes, grote nieuwe motoren en noem maar op. Ik vind heel die vrije markt één grote oplichterij, hoe kan ik nou ooit fatsoenlijk concurreren ? ? ? ?

    William de Wijs (Email) - 10 September '04 - 22:24



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel