Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

27 Dec '05 -Vervoer over water in Duitsland groeit eerste tien maanden met 1,8%

WIESBADEN 27/12 - Het vervoer per binnenschip over de Duitse vaarwegen houdt de groei in het najaar niet vast. Tot en met oktober werd 1,8% meer vervoerd; over het eerste halfjaar was de groei nog 3,1%. Van 196,7 miljoen ton in de eerste tien maanden van 2004 steeg het vervoerde tonnage met 3,5 miljoen naar 200,2 miljoen ton. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Statistisches Bundesamt in Wiesbaden. In de maand oktober nam, vergeleken met oktober 2004, het vervoer per schip in Duitsland met 8,6% af naar 18,8 miljoen ton.

Over de eerste tien maanden steeg het vervoer binnen Duitsland ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 5,6% naar 48,1 miljoen ton. Vervoer vanuit Duitsland deed het 2,8% beter met in totaal 44,3 miljoen ton, de doorvoer steeg met 4,4% naar 21,2 miljoen ton en het vervoer naar Duitsland nam af met 1,3% naar 86,6 miljoen ton. Naar ladingsoort was vooral de groei in landbouwproducten relatief sterk: ten opzichte van de eerste tien maanden in 2004 was er een plus met 35,0% naar 9,6 miljoen ton. De totale vervoersprestatie steeg met 4,9% naar 55,617 miljard tonkilometer. Het containervervoer nam over de eerste tien maanden met 8,5% toe naar 1,753 miljoen TEU.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel