Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

05 Sep '04 -Team Jeroen den Boer Nederlands kampioen Matchracen

IJMUIDEN 5/9 - Zeiler Jeroen den Boer is met zijn bemanning Gaston Loos en Florence van Mierlo op de laatste dag van de Hiswa te Water winnaar geworden van het Delta Lloyd Open Nederlands Kampioenschap Matchracen. Na een enerverende strijd over twee rondes was het team de meerdere van Ewoud van Bennekom, die daarmee zijn titel niet kon prolongeren.

Het winnende team. Foto © Ronald Koelink

Het winnende team: Jeroen den Boer met zijn bemanning Gaston Loos en Florence van Mierlo. Foto © Ronald Koelink. Klik voor meer foto's.

Matchracen is een spectaculaire vorm van de zeilsport. Twee boten en hun bemanning nemen het tegen elkaar op. Degene die het eerst over de lijn is, is winnaar. Geen moeilijk gedoe met handicaps en uitslagberekeningen achteraf. Een jury op het water beoordeelt ieder protest direct en neemt ook meteen een beslissing of een zeiler een strafrondje moet varen. Duidelijkheid voor de zeiler die zich daardoor geheel op het tactische spel kan richten. Aantrekkelijk ook voor het publiek op de kant. De wedstrijden zijn heel transparant en goed te volgen. Op de Hiswa te Water werd vlak onder de pier gevaren waardoor de toeschouwers een goed zicht op de baan hadden.

Het kampioenschap is laagdrempelig opgezet. Op verenigingsniveau zijn de eerste wedstrijden gevaren. Dat kon in simpele open boten (zoals bijvoorbeeld een Valk) en met een simpele wedstrijdbaan: twee boeien en een start/finisch lijn.
De winnaars van de verenigingen kwamen tegen elkaar uit in Provinciale Kampioenschappen en de 7 winnaars van die kampioenschappen plus een team bestaande uit Olympische kernploegzeilers gingen door naar het Nederlands Kampioenschap dat in J-22's gezeild werd tijdens de Hiswa te Water.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel