Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

25 Dec '04 -Havenwerkers vechten met petitie ontslag aan van 'domme grappenmaker ECT'

ROTTERDAM 25/12 - Een als rouwkaart verzonden E-card leverde ECT'er Marcel Du Mee niet alleen een straf op van Justitie, maar kost hem nu ook zijn baan als havenwerker. Dat laatste wordt door collega's in de haven als 'onterecht levenslang' bestempeld en is voor hen reden een online handtekeningenactie te starten om het ontslag ongedaan te maken.

Zie ook:

Wat is er gebeurd? De opstellers van de online petitie leggen uit: 'Onze collega Marcel Du Mee heeft naar aanleiding van de Europese staking op 29 september 2003 in het kader van Portpackage veel te emotioneel gereageerd naar iemand die werkwillig was op deze dag. Hij heeft een E-card gestuurd in de vorm van een rouwkaart. Dit was bedoeld als een ludieke grap.' Achteraf zag Du Mee wel in dat zijn actie een grote stommiteit was.

Bedreiging
De ontvanger van de E-card zag die als een bedreiging en heeft de politie ingeschakeld. Uit onderzoek is gebleken dat Marcel Du Mee de afzender moet zijn geweest. Marcel Du Mee heeft dit ook bekend en heeft een straf van Justitie gekregen. Daarmee meende hij de zaak te hebben afgesloten. Maar toen de directie ECT erachter kwam werd hij op staande voet ontslagen.
'Dit lijkt ons erg overtrokken', schrijven de opstellers van de petitie. 'Marcel Du mee is al veroordeeld door Justitie en hij heeft zijn straf geaccepteerd. Als ECT-directie nog iets had willen doen, dan was bijvoorbeeld 3 dagen kuieren meer op zijn plaats geweest. Maar niet levenslang voor Marcel Du Mee. Nu gaat er een goede havenwerker verloren!'


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    ...het is inderdaad jammer dat de directie er onprofessioneel mee om gaat, maar ja bij de negen van de tien bedrijven gaat het zo; met de neus naar de hemel en de handen onder de oksels en zich maar bewijzen. Als het een redelijke directie zou zijn dan staan ze in voor hun personeel ook als er een straf is opgelegd door justitie. Een week onbetaald verlof en een bespreking in teamverband met de desbetreffende persoon vooraan als warning in deze zaak is voldoende ( als bijvoorbeeld ).
    Dit zou in mijn ogen meer doen dan eenvoudig de desbetreffende persoon ontslaan en dus de weg van de minste weerstand bewandelen. Uit deze wel overwogen beslissing( neem ik aan ) begrijp ik dat deze persoon weg moest. Ik mag toch aannemen dat je een goede havenwerker, zoals wordt omschreven, niet zomaar buiten de poort zet.

    Als de directie zich kan mannen dan moet er zeker nu in teamverband over worden gesproken en de zaak herzien. Dit is zeker goed uit te leggen aan de aandeelhouders, tenzij de directie …...

    een reactie uit eigen ervaring ( boven aan de ladder ) van down under Brisbane Qld, Australia. succes,....JK.

    JK (Email) - 27 December '04 - 13:06



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel