Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

18 Dec '04 -Noordelijke scheepsbouwers bundelen krachten

LEEUWARDEN 16/12 persbericht Provincie Fryslân - De Noordelijke scheepsbouwers in Groningen en Fryslân voegen de daad bij het woord. Na een gedegen onderzoek van prof. dr ir U. Nienhuis naar de toekomst van de Noordelijke scheepsbouw zijn ze klaar voor de volgende stap: samen aanpakken. Maandagmorgen 11 uur wordt daartoe in het Provinciehuis in Leeuwarden het Platform Maritiem geïnstalleerd.

Zie ook:

Er is namelijk alleen toekomst voor de Noordelijke Scheepsbouw wanneer gemeenschappelijk door de werven wordt ingezet op een ingrijpende vernieuwing van product-, productieproces, de orderfinanciering, de organisatie van de productieketen en de beroepsopleidingen. Maandag 20 december 2004 wordt officieel een begin gemaakt met een platform waar de maritieme industrie ervaring en kennis inbrengt, die het begin kunnen vormen van bedrijfsoverstijgende vernieuwingen. Maar ook strategie, toekomst, externe communicatie en onderzoek staan op de agenda. Gedeputeerden J.C. Gerritsen van de provincie Groningen en P. Bijman van provincie Fryslân, beiden van economische zaken, zullen de leden van het Platform Maritiem officieel installeren.

Het Platform Maritiem krijgt een onafhankelijk voorzitter de heer A. van der Hek, een bestuurder die veel kennis heeft van de scheepsbouwsector. Van der Hek, was o.a. voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken, voorzitter van de economische en monetaire commissie van het Europese Parlement, NOM-directeur, voorzitter van de Stichting Centrum voor Maritiem Onderzoek en voorzitter van de Stuurgroep Maritieme opleidingen van Nederland Maritiem Land. Hij is thans o.a. voorzitter van de Nationale Havenraad. Het platform wordt verder ingevuld door de heren J. de Groot van Barkmeijer Stroobos BV, J.W. Huisinga van Centraal Staal. J.A. Smit van Ferus Smit BV, A. Kolthoff van de NOM en W. Schipper van Roden Staal.

Opzetten financieringssysteem
Taken van het Platform Maritiem in de komende periode, zijn het onder andere het vernieuwen van de orderfinanciering, het vernieuwen van de productieprocessen, de opleiding en de werving van goed personeel, productvernieuwing en de organisatie van de productieketen. Het platform wordt in de opstartfase financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincies Groningen, Fryslân en het Adviescollege voor de Markt (AmA).

Het rapport Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht, toekomstperspectief voor de Noord-Nederlandse scheepsbouw, maart 2004, opgesteld in opdracht van de provincies Groningen en Fryslân door de prof. dr. ir. U. Nienhuis is beschikbaar op internet.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Provincie Fryslân, 058 - 2925735 of met Agnes Delstra, afdeling Communicatie en Kabinet, Provincie Groningen, 050 - 3164324


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel