Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

17 Jun '10 -VAART!Peiling: PVV en VVD kunnen samen regeren

PVV en VVD hebben ook de VAART!Peiling ‘Welke partij kies jij?’ gewonnen.  Ze zijn goed voor 53,6% van de stemmen (PVV 29,1%, VVD 24,5%) en zouden dus volgens de 411 stemmers meteen samen een regering kunnen vormen. Derde werd SGP met 12,4%.

De internetpeiling werd gehouden in de periode rond verkiezingsdag 9 juni (4 t/m 16 juni). De kandidatenlijst telde 11 partijen, iedere stemmer kon slechts eenmaal zijn of haar stem uitbrengen. De verdere uitslag is: CDA 8%, SP 7,5%, ChristenUnie 5,5%, GroenLinks 4,1%, PvdA en D66 elk 2,9%, Trots op Nederland 1,7% en Partij voor de Dieren 0,4%.

Binnenvaartpartijen
Van de ‘binnenvaartpartijen’ scoort SGP het best. In stemverklaringen geven kiezers de voorkeur aan die partij ‘omdat zij het beste financiële partijprogramma hebben in combinatie met christelijke normen en waarden’ en omdat de partij ‘van oudsher pro binnenvaart’ is. Een kiezer die veilig en milieuvriendelijk leven heel belangrijk vindt, stemt ook SGP ‘omdat de SGP de Bijbelse normen en waarden volgt. Dat is altijd de beste weg, ook voor de binnenvaart’.
Een andere kiezer zet nog maar eens op een rij welke partijen en Kamerleden er voor de binnenvaart echt toe doen en welke niet: ‘CDA (Sander de Rouwe), SGP (Kees van der Staaij), SP (Emile Roemer), CU (Tineke Huizinga, Ernst Cramer). Zij hebben zich ingespannen voor de binnenvaart. PVV, D66, GL, TON, PvdD zijn nooit fysiek aanwezig geweest in de Vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat tijdens binnenvaartdebatten. PvdA weliswaar fysiek aanwezig (Lia Roefs), maar inhoudelijk totaal niet geïnformeerd.’
Dat PVV en VVD desondanks meer dan de helft van alle stemmen in de VAART!Peiling binnenslepen duidt volgens een kiezer op een beperkt geheugen: ‘Nu al vergeten? ChristenUnie: Tineke Huizinga, altijd open oor voor binnenvaart; extra impulsen onderhoud; inhalen achterstand vaarwegen door naar voren halen achterstallig onderhoud; miljoenen ter beschikking gesteld voor ontwikkelen binnenvaartterminals etc. André Rouvoet: 19 miljoen voor verbeteren arbeidsomstandigheden schippersinternaten.’ Bij deze verkiezingen leken specifieke binnenvaartzaken er voor de meeste kiezers niet toe te doen.
Overeenkomstig de landelijke trend ging de voorkeur uit naar ‘protestpartij’ PVV. Dat protest werd in de stemverklaringen het duidelijkst verwoord door de kiezer die stelt: ‘Geen asielzoekers of buitenlanders meer binnen, het is genoeg zo. Geen hypotheken, eerst sparen dan pas kopen, dus eigen inleg. Geen bonussen bij banken of overheid, of zwaar belasten. Minder ambtenaren en meer verantwoording, dus ook hun bij fouten beboeten. En terug draaien dat de amtenaar vroeger met pensioen kan, wij niet hun ook niet. Veelplegers uit buitenland terugsturen naar eigen land, eruit dus, Nederlandse criminelen zwaarder straffen en jongere veelplegers in tuchtscholen, dus geen kavia's kammen.’

Rechts kabinet
Over de VVD lopen in reacties de meningen uiteen. Een kiezer schrijft: ‘Als de VVD het voor het zeggen krijgt kunnen we het met de infrastructuur wel schudden’. Een ander kiest juist VVD ‘omdat ik vind dat er een rechts kabinet moet komen’ omdat rechtse partijen ‘de meest reële visie’ hebben.
Het zat de linkse tegenhanger SP in de VAART!Peiling niet mee, ondanks de inspanningen die Emile Roemer zich voor de binnenvaart heeft getroost. Een kiezer probeerde er nog het beste van te maken: ‘Mijn keuze is heel simpel, de SP staat voor een sociaal geheel, niet de rijken steeds rijker zoals de VVD het graag ziet, want denk er om dat wanneer de VVD gaat regeren dat het voor ons echt niet beter wordt, zij zijn alleen voor de grootgraaiers, en dat rechtse gedoe van de PVV zie ik helemaal niet zitten, we moeten eens leren tevreden te zijn met hetgeen we bezitten, en niet steeds meer willen. Al deze hebzucht en economische vooruitgang gaat ten koste van het millieu, dus gewoon een sociaal leven waarin alles eerlijk verdeeld wordt, en daar staat naar mijn idee de SP voor!’ De SP kreeg niet meer dan 7,5% van de stemmen in de VAART!Peiling.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel