Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

07 Dec '08 -Tanker geborgen op Westerschelde

EVERINGEN 7/12 - Bergers van Multraship Salvage B.V. en URS Salvage & Maritime Contracting N.V. zijn er vanmorgen omstreeks 08.30 uur in geslaagd het gestrande tankschip 'Atlantic Transport' vlot te trekken.

De Nederlandse 110 meter lange binnenvaarttanker was onderweg van Rotterdam naar Vlissingen toen ze zaterdag omstreeks 21.45 uur, zo'n anderhalf uur na hoog water, in het vaarwater Everingen op de Westerschelde, strandde ter hoogte van boei 16 nabij Baarland. De 'Atlantic Transport' had een lading van 3200 ton stookolie aan boord.

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft een onderzoek ingesteld. Het vermoeden is dat de schipper, ondanks dat hij ter plaatse goed bekend was, de oriëntatie was kwijt geraakt na het moment dat hij het licht in het stuurhuis even had aangedaan. De 30-jarige schipper afkomstig uit Katwijk en de 32-jarige stuurman uit Arnhem zijn door de Waterpolitie, unit Zeeuwse Stromen, gehoord. Er was volgens de politie geen sprake van verwijtbaar gedrag. De bevindingen zijn in een registratierapport vastgelegd.

De bergers stuurden een bergingsteam en bergingssleepboten ter plaatse waarmee direct hulp geboden kon worden. De eerste poging om het schip vlot te trekken moest om 23.15 uur gestaakt worden omdat het water reeds te ver gezakt was. De bergers mobiliseerden vervolgens oliebestrijdingsmiddelen en pompmateriaal en er werd overslag-capaciteit standby gehouden om zodoende op alle mogelijke scenario's voorbereid te zijn. Rijkswaterstaat mobiliseerde het oliebestrijdingsvaartuig Octopus. Omdat de binnenvaarttanker goed vlak op de zandplaat zat en niet lek was, was inzet van dit materiaal niet nodig.

Multraship en URS wisten het schip zondagmorgen een uur voor hoog water met drie bergingssleepboten vlot te trekken en terug in diep water te brengen alwaar diverse inspecties werden uitgevoerd. Nadat deze uitwezen dat er geen sprake was van lekkage kreeg het schip toestemming op eigen kracht naar Vlissingen te varen.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel