Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

20 Okt '08 -Duwstel met beperkt zicht op Westerschelde stilgelegd

VLISSINGEN 20/10 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft 18 oktober op de Westerschelde de schipper van een duwstel bekeurd omdat hij tijdens de vaart geen goed zicht vooruit had, niet in het bezit was van een certificaat van onderzoek en het vaartijdenboek enkele dagen niet had bijgehouden.

Zaterdag 18 oktober omstreeks 16.00 uur zag de Waterpolitie een duwstel, dat bestond uit een duwboot en een duwbak, op de Westerschelde varen. Op de duwbak waren een hijskraan en enkele containers recht voor de stuurhut geplaatst. Voor op de bak zagen ze een persoon staan.

Om te controleren of de schipper aan boord van de duwboot wel voldoende zicht vooruit had ging de Waterpolitie aan boord. In de stuurhut constateerden de agenten dat de hijskraan precies in het midden van het gezichtsveld van de schipper stond. Hierdoor kon de schipper de situatie en het gevaar voor aanvaring op de Westerschelde niet beoordelen. De schipper had wel een persoon voor op de duwbak gezet maar die kon hij niet zien en ze hadden geen rechtstreeks contact met elkaar.

Van de voorgeschreven documenten kon de schipper het certificaat van onderzoek van de duwboot niet tonen. Bij navraag bij de autoriteiten in Antwerpen bleek dat het schip sinds eind vorig jaar geen geldig certificaat had. Bij controle van het vaartijdenboek zag de Waterpolitie dat dit de laatste dagen niet was ingevuld.

Voor het vaartijdenboek, het certificaat en het varen zonder voldoende uitzicht werd tegen de 62-jarige schipper uit Ossendrecht proces-verbaal opgemaakt. De schipper kreeg van het Hoofdverkeersleiding een vaarverbod. Maandag 20 oktober is het duwstel onder begeleiding van een tweede duwboot en slepers vertrokken naar Antwerpen.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel