Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

13 Okt '08 -CBRB ongerust over gunning taken van IVW

ROTTERDAM 13/10 - Het CBRB heeft bij de Vaste Tweede Kamer commissie van V&W zorgen uitgesproken over de overdracht van de vergunningverlenende taken van Inspectie Verkeer en Waterstaat.

Voor de binnenvaart gaat het om de afgifte van de Rijnvaartverklaringen en de ontheffingen Wet Vaartijden en Bemanningssterkte binnenvaart. Deze taken worden voorlopig gegund aan Kiwa N.V.
 
De belangen van de binnenvaart zijn, ondanks bezwaren met goede en zwaarwegende argumenten, onvoldoende meegenomen in de besluitvorming, vindt het CBRB. 'Andere belangen van de overheid lijken zwaarder te hebben gewogen. De keuze is gevallen op een organisatie die volstrekt onbekend is met de binnenvaart en geen kennis van de markt heeft.'

Het CBRB heeft de Vaste Tweede Kamer commissie van V&W verzocht haar invloed aan te wenden om deze maatregelen ongedaan te maken of de uiteindelijke uitvoering van de taken zodanig plaats te laten vinden dat het belang van de binnenvaart gediend is.

Tenderprocedure
Begin dit jaar heeft IVW de sector geïnformeerd over de overdracht van diverse vergunningverlenende taken aan de markt. Er werd gekozen voor een tenderprocedure, waarvoor de taken door IVW verdeeld waren in drie percelen: land en binnenvaart; koopvaardij en visserij; en luchtvaart. Tegen deze perceelindeling is door alle maritieme organisaties bezwaar gemaakt. Verder is door de sector gevraagd om de Stichting Afvalstoffen & Vaardocumenten de vergunningverlenende taken uit te laten voeren. Het SAB verricht reeds diverse uitvoeringstaken voor IVW. Het is van groot belang voor de binnenvaart dat alle uitvoerende taken die betrekking hebben op bemanning, schepen, onderneming, kennis, veiligheid en toelating tot de markt, op één centrale plaats onder gebracht zijn. Per brief heeft IVW de argumenten van het bedrijfsleven afgewezen en haar koers in de tenderprocedure voortgezet.
 
De definitieve gunning zal naar verwachting 14 oktober 2008 plaatsvinden. Het CBRB constateert dat een versnippering van expertise plaats vindt, die de publieke belangen, in dit geval van de binnenvaart, niet dienen zal.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    ik denk dat het eens tijd wordt om ongerust over de c.a.o te worden , ik begrijp het gaat lekker zo om maar niet uit de school te klappen. maar hier worden wij ongerust en ziek van.

    b.van.nes (Email) - 15 Oktober '08 - 12:35



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel