Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

10 Sep '08 -Waterpolitie bekeurt te diep liggende zandzuiger

VLISSINGEN 10/9 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Vlissingen heeft dinsdag 9 september op de Westerschelde proces-verbaal opgemaakt tegen de kapitein van een Nederlandse zandzuiger omdat het schip een veel te klein vrijboord had. Het schip lag 55 centimeter dieper dan wettelijk toegestaan.

Samen met medewerkers van de Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde de Waterpolitie de met zand en water geladen zandzuiger op de Wielingen bij Vlissingen. Het schip had op de Noordzee zand geladen en was onderweg naar een binnenvaartschip op de Westerschelde om de lading te lossen. De Waterpolitie mat het vrijboord op en constateerde dat het schip 55 centimeter dieper lag dan het minimale vrijboord dat volgens het ‘International loadline Certificate’ was toegestaan. De 61-jarige kapitein uit Vlissingen van de zandzuiger werd proces-verbaal aangezegd.

Het ‘International Loadline Certificate’ is een verplicht veiligheidsdocument, afgegeven door een aangewezen controle-instantie. In het certificaat staan naast de vaste gegevens van het schip de verplichte minimale vrijboorden van het schip voor verschillende wateren en perioden van het jaar.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel