Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

09 09 08Lancering van de Imtech Marine Group tijdens SMM in Hamburg

ROTTERDAM 9/9 persbericht - Tijdens 's werelds grootste maritieme beurs, SMM Hamburg (23-26 sept.), wordt de Imtech Marine Group officieel gelanceerd op stand 210 in de nieuwe beurshal B6. Imtech Marine Group (IMG) is een onafhankelijke groep van vooraanstaande Imtech bedrijven die hun krachten bundelen en samenwerken om diverse technische oplossingen aan te bieden in de maritieme markt.

De Imtech Marine Group biedt pasklare, innovatieve oplossingen (systemen en services) in automatisering, navigatie/communicatie, HVAC (heating, ventilation & air conditioning), brandbeveiliging, energie en AV entertainment. De Imtech Marine Group bestaat o.a. uit de gevestigde bedrijven HDW-Hagenuk Schiffstechnik, Imtech Marine & Offshore, Imtech Schiffbau-/Dockbautechnik, Radio Holland Group en Koninklijke Dirkzwager. Voor deze bedrijven zijn in totaal meer dan 2000 mensen werkzaam die in 2007 tezamen meer dan € 500 miljoen hebben gegenereerd. Tijdens SMM worden op de opvallende stand in hal B6 innovatieve oplossingen en technologiën gepresenteerd, evenals bedrijfspresentaties van de eerder genoemde bedrijven.

De bedrijven binnen de Imtech Marine Group werken nauw samen en combineren en delen kennis in elektrotechnische, meganische en ICT disciplines. Op deze manier kan IMG scheepseigenaren, scheepsbouwers en andere maritieme partijen een breed scala aan oplossingen bieden. De missie van IMG wordt ondersteund door 4 strategische dimensies:

  • Geografisch: Imtech Marine Group heeft wereldwijd meer dan 70 vestigingen langs alle belangrijke scheepvaartroutes en in de belangrijke scheepsbouwcentra.
  • Eindgebruikersmarkt: IMG heeft een diepgaande kennis over handels- en vrachtschepen, offshoreindustrie, special vessels, megajachten, cruiseschepen en marineschepen.
  • Technologie: De belangrijkste technologische specialismen zijn automatisering, navigatie/communicatie, HVAC (heating, ventilation & air conditioning), brandbeveiliging, energie en AV entertainment.
  • Portfolio: IMG biedt technische oplossingen gedurende de totale levensloop van een schip. Voor nieuw te bouwen schepen biedt Imtech een selectie van diverse systemen gebaseerd op  technologiën. Aanvullend kan Imtech de installatie, service en onderhoud verzorgen en is dus in staat totale oplossingen te presenteren. Om schepen gedurende hun hele bestaan van dienst te zijn biedt IMG service- en onderhoudsupport op aanvraag of middels zogenaamde Managed Services Agreements van Radio Holland. Imtech  ontwerpt systemen  en de uitvoering van retrofits aan om zo de mogelijkheden van een schip te vergroten en kosten te reduceren. Imtech biedt ook maritieme- en management informatie aan haar partners bijvoorbeeld via Koninklijke Dirkzwager's informatieservices.

Bedrijven in de Imtech Marine Group
HDW-Hagenuk Schiffstechnik is een systeemintegrator op het gebied van elektrotechniek en automatisering voor handels- en vrachtschepen. HST heeft kantoren in Duitsland en China.

Imtech Marine & Offshore is een bekende specialist op het gebied van elektrotechniek, automatisering en HVAC systeemintegratie voor special vessels & offshore, marineschepen en megajachten. Imtech Marine & Offshore heeft kantoren in Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Singapore en de VS.

Imtech Schiffbau-/Dockbautechnik is al 90 jaar gespecialiseerd in HVAC en brandbeveiliging aan boord van cruiseschepen, marineschepen en special vessels. Ze zijn marktleider in HVAC-oplossingen voor cruiseschepen en hebben kantoren in Duitsland, Italië, Polen, Groot-Brittannië, Mexico, Griekenland, Frankrijk en Singapore.

Radio Holland Group is een wereldwijde maritieme elektronica distributeur en een gespecialiseerde service provider in verschillende maritieme marktsegmenten. Radio Holland Group heeft 60 kantoren gevestigd in 18 landen.

Koninklijke Dirkzwager is een maritieme informatiespecialist en serviceprovider met kantoren in Nederland.

Naast deze vijf partners maken de volgende organisaties ook deel uit van de IMG: Free Technics (Nederland), HHEC (China), IHC Systems (Nederland), Pertec (Zuid-Afrika), Sailtron (Nederland), Seacoast (VS), Tess Electrical Marine (VS), Van Berge Henegouwen Installaties (Nederland) en Venteville (Nederland).

Bezoek Imtech Marine Group op standnummer 210, hal B6, SMM Hamburg.

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.Naar de openingspagina VAART! Actueel