Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

01 Sep '08 -Subsidieregeling Innovatie Binnenvaart verlengd

Tender voor grote projecten open tot 23 september  

ROTTERDAM / DEN HAAG 1/9 persbericht - Het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart heeft namens de binnenvaartbranche gevraagd om de tenderperiode voor subsidieaanvragen van grote projecten te verlengen. Dit verzoek is ingediend bij staatssecretaris J.C. Huizinga-Heringa en akkoord bevonden. De tenderperiode zal daarom sluiten op 23 september 2008 in plaats van 31 augustus 2008. Deze bekendmaking is op donderdag 28 augustus in de Staatscourant geplaatst.

Met de subsidieregeling Innovatie Binnenvaart komt 5,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor de ontwikkeling van innovaties in de binnenvaart. De subsidie is bedoeld voor projecten die zich richten op logistiek en nieuwe markten, overslagtechnieken, vermindering van luchtemissies en brandstofgebruik, scheepstechniek,  ICT en informatiestromen, onderwijs, en veiligheid.

Van het totale subsidiebedrag van 5,5 miljoen euro is in 2008 1,25 miljoen beschikbaar. Hiervan is één miljoen beschikbaar voor projecten met kosten boven 100.000 euro. Geïnteresseerde ondernemers in de binnenvaart kunnen tot 23 september intekenen op de subsidieregeling. Daarnaast is er 250.000 euro beschikbaar voor kleinere projecten (minder dan € 100.000). Hiervoor kunnen tot en met 31 oktober voorstellen worden ingediend.

De subsidieregeling wordt uitgevoerd door SenterNovem in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Daarnaast is het EICB als programmabureau voor de subsidieregeling verantwoordelijk voor het informeren van ondernemers over de mogelijkheden, het initiëren van projecten, het koppelen van partijen en het organiseren van de adviserende innovatieraad binnenvaart. Dus voor advies over projectideeën, de projectorganisatie en eventuele projectpartners kunt u contact opnemen met het EICB. Meer informatie over de regeling: www.eicb.nl en www.senternovem.nl/sib.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel