Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

25 Aug '08 -Dronken schipper ramt Amsterdamse brug

AMSTERDAM 25/8 - Een met stenen geladen binnenvaartschip heeft in de nacht van zondag 24 op maandag 25 augustus de Schellingwouderbrug in Amsterdam geramd. Het schip raakte lek maar kon door pompen van de brandweer en Havendienst boven water worden gehouden.

De 40-jarige schipper uit Emmen werd door de Waterpolitie aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol aan het roer stond. Hij bleek 1,9 promille alcohol in zijn bloed te hebben terwijl 0,8 het wettelijk toegestane maximum is. De Waterpolitie van het Korps landelijk politiediensten (KLPD) onderzoekt het ongeval.

Om 03.30 uur vanmorgen kregen de hulpdiensten de melding dat een binnenvaartschip op het Buiten-IJ in Amsterdam tegen de Schellingwouderbrug was gevaren en water maakte. Brandweer, regiopolitie Amsterdam-Amstelland, de Havendienst Amsterdam en de Water politie gingen ter plaatse. Daar bleek dat het schip tegen de houten remming voor de brugpeiler was gevaren. Hierdoor ontstond een scheur in het voorschip op ongeveer 1 meter onder de waterlijn. Het voorschip maakte hierdoor water. Met in eerste instantie pompen van de brandweer en later van de Havendienst werd het schip boven water gehouden. De schipper van het 80 meter lange binnenvaartschip werd door de Waterpolitie aangehouden nadat uit de blaastest bleek dat de schipper te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalyse op het politiebureau gaf als definitieve uitslag een alcoholpromillage van 1,9.

Bij nader onderzoek bleek ook dat het schip niet aan de aan de vaar- en rusttijdenregeling had voldaan. Het schip had ’s nachts gevaren terwijl het volgens de voorschriften de avond er voor om 22.00 uur de vaart had moeten staken. Tegen de schipper wordt proces-verbaal opgemaakt voor het varen onder invloed en het varen ’s nachts. Daarnaast kreeg hij een vaarverbod van acht uur.

Omstreeks 11.00 uur was de scheur in het voorschip tijdelijk gerepareerd. Het schip krijgt vermoedelijk toestemming om onder begeleiding naar de losbestemming in Amsterdam te varen. Daarna moet het voor reparatie naar een scheepswerf.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    glaasje op laat je varen,HIK!

    bert (Email) - 25 Augustus '08 - 23:18


    die is het vaarbewijs niet waart moet nog meer bestraft worden zoals vaarbewijs afpakken voor een bepaalde tijd ,dan leren ze het een keer

    fredericus (Email) - 25 Augustus '08 - 23:34


    En daar zijn de betweters weer!!.....

    schipper (Email) - 26 Augustus '08 - 13:08


    Weet jij een beter idee dan schipper? Kijken wat jij had gezegd als een dronken schipper tegen jou schip was aangevaren… We leven in 2008 dan kunnen zulke dingen gewoon niet meer.

    Björn (Email) - 26 Augustus '08 - 14:29


    vaarbewijs innemen voor een bepaalde tijd lijkt mij de beste optie misschien dat ze het dan leren. je zou er maar liggen met je eigen schip danwel met of zonder kegel.

    meindert (Email) - 26 Augustus '08 - 17:22


    waar het om gaat hier is dat deze man een serieuze bedrijfstak benaddelt ddor deze fratsen, het kan gewoon niet zoveel drinken en varen, afpakken dat vaarbewijs dus, en als hij zoveel had gedronken omdat hij ander niet durfde te varen moet hij wat anders gaan doen.
    misschien is een kroeg beginnen wat?

    zuipertje (Email) - 27 Augustus '08 - 01:25


    In belgie is het nog straffer. Een fietser met 2,0 promille in het bloed wordt staande gehouden. Heeft hij geen rijbewijs = een boete van 500 euro, heeft hij wel een autorijbewijs = intrekking voor 1 maand van het autorijbewijs en 1000 euro boete. Zelfs met een fiets riskeer je om je autorijbewijs te verliezen.

    altayaara (Email) - 27 Augustus '08 - 16:25


    Natuurlijk is het niet goed wat hij deed maar opmerkingen dat als hij niet durft te varen hij maar ander werk moet zoeken raakt kant nog wal. Zullen we hem met zen allen een psychiater aanbieden als dat zo blijkt te zijn, lijkt me nugtere taal.
    Moet je meegemaakt hebben denk ik om te weten wat het is om verslaafd te zijn en het nodig te hebben, terwijl je meestal gewoon je werk nog kan doen terwijl anderen er met 5 glazen al uit liggen. Deze schipper kon het dus duidelijk niet maar wss zit er wel rottigheid achter dus commentaar heeft die man nix aan denk ik.

    junk (Email) - 27 Augustus '08 - 21:44


    Uit statistieken blijkt dat 2.5% van de ongevallen word veroorzaakt door mensen onder invloed van alcohol.En 97.5% door mensen die nuchter zijn!!!!!Ik zou zeggen: ALLEMAAL AAN DE DRANK.

    Wouter (Email) - 29 Augustus '08 - 08:22


    Niemand weet wat de reden was voor deze man om te diep in het glaasje te kijken, net of niemand anders dat ooit gedaan heeft.
    De tijd en plaats waarop deze man dat deed is idd niet erg verstanding maar dank niet dat opmerkingen als vaarbewijs afpakken ergens op slaan…
    Er zijn egt wel sancties tegen deze man maar laat hem een beetje in ze waarde en laat de in mijn ogen achterlijke opmerking bij je.

    Insanity - 30 Augustus '08 - 20:23


    Beste Ronald, als jij weet hoe vaak deze schipper al is opgepakt voor drank(mis)gebruik dan weet je waarschijnlijk ook dat de eigenaar niet aan boord was maar een zetschipper.
    Wel zo fair om dat er bij te zeggen zodat de eigenaar (de gebruikelijke schipper) niet de zwarte piet krijgt toegespeelt.

    hp (Email) - 05 September '08 - 11:26



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel