Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

20 Aug '08 -Twaalfduizend euro boete voor verontreiniging zeewater

HANSWEERT 20/8 - De kapitein van een zeeschip kreeg dinsdag 19 augustus van de Waterpolitie in Hansweert een boete van twaalfduizend euro opgelegd omdat het schip ongeveer 215 liter smeerolie in de Noordzee had gelekt. Het onder de vlag van Antigua and Barbuda varende zeeschip was onderweg van Frankrijk naar Hamburg maar week in verband met lekkage aan de schroefas uit naar Nederland.

De Nederlandse Kustwacht kreeg maandag 18 augustus van de Franse autoriteiten de melding dat een zeeschip onderweg was naar Nederland met lekkage aan de schroefas. Het schip verloor ongeveer vijftien liter smeerolie per uur. De 47-jarige Russische kapitein was op de hoogte van de lekkage en voer richting Westerschelde om daar in een haven de lekkage te repareren.

Door de Kustwacht werd vervolgens de Waterpolitie in kennis gesteld. Toen het schip lag afgemeerd bij een scheepswerf te Hansweert ging de Waterpolitie voor een onderzoek aan boord van het zeeschip. De Waterpolitie constateerde dat het schip inderdaad smeerolie had gelekt. In overleg met het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie werd de kapitein een transactievoorstel gedaan van twaalfduizend euro. Hierbij is rekening gehouden met het feit dat de kapitein de lekkage ook zelf gemeld had aan de Franse autoriteiten.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel