Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

14 08 08Dame: nieuw goed doel voor deelnemers - jury oog voor 'groen'

AMSTERDAM 14/8 persbericht METS - Alle inschrijvingsgelden voor de vermaarde DAME (Design Award METS) van 2008 worden gedoneerd aan de International Association of Disabled Sailing (IFDS). Deze cheque wordt tijdens METS overhandigd als onderdeel van de prijsuitreiking in nieuwe stijl met een nieuw additioneel certificaat voor het  milieuvriendelijkste of duurzaamste product naar de mening van de jury.

Een goed scheepvaartdoel
IFDS is verantwoordelijk voor alle aspecten van zeilen voor gehandicapten waaronder recreatie, trainingen & zeilwedstrijden, en heeft leden in meer dan 34 landen. De gedoneerde fondsen worden gebruikt om specificaties en richtlijnen op te stellen voor de ontwikkeling van apparatuuraanpassingen die specifiek zijn gericht op gehandicapte zeilers.

Aanpassingen lopen uiteen van betere zitmogelijkheden tot het gebruik van technologie bij bootbesturing en zeilvoering. In dit project wordt alle kennis internationaal uitgewisseld en worden apparatuur en aanpassingen in kaart gebracht. Daarnaast worden bepaalde apparatuurwijzigingen kant-en-klaar geleverd of voorzien van technische tekeningen zodat de diverse landen apparatuur kunnen ontwikkelen of verkrijgen zonder noemenswaardige kosten.

Ondanks het feit dat gehandicapt zeilen steeds meer aandacht krijgt, gaat deze tak van zeilsport momenteel gebukt onder het ontbreken van internationale normen en het uitwisselen van gegevens.
 
Voor alle producten die worden ingeschreven voor DAME is inschrijvingsgeld verschuldigd. Deze vergoeding (ex. BTW) wordt geschonken aan een goed doel. Vorig jaar werd € 20.850 ingezameld voor de Bataviawerf in Lelystad als financiële ondersteuning voor de bouw van een replica van het 17de eeuwse oorlogsschip ‘De 7 Provinciën’.

Groene categorie
Naast het toekennen van de prijzen in de acht vaste categorieën, zal de jury van DAME 2008 extra aandacht geven aan het product dat in hun ogen het milieuvriendelijkst is. Alle nominaties in elke categorie komen hiervoor in aanmerking, maar de jury bepaalt zelf aan welk product het certificaat wordt uitgereikt.

'De DAME spirit komt dit jaar goed tot uitdrukking in de nieuwe besluiten', aldus METS productmanager, Irene Dros. 'Er is geen betere manier denkbaar om de pleziervaart te bevorderen dan een goed doel ondersteunen dat gehandicapten over de hele wereld stimuleert hun favoriete hobby te blijven uitoefenen ondanks hun lichamelijke beperking. En het nieuwe certificaat is de perfecte aanvulling op de DAME prijzenkast en onderstreept onze sterke betrokkenheid met het milieu.'

Alle METS en SuperYacht Pavilion exposanten kunnen zich nu inschrijven voor DAME. De inschrijving sluit op 12 september 2008.

Over METS
METS, ’s werelds grootste vakbeurs voor scheepsuitrusting, -materiaal en -systemen voor de internationale pleziervaart, wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in samenwerking met de International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA). Sinds 2006 maakt het SuperYacht Pavilion deel uit van METS: een ‘beurs binnen de beurs’ specifiek gefocust op het superjachtsegment.
 
De vakbeurs richt zich op jachtbouwers, jachtontwerpers, reparateurs, distributeurs, dealers, groothandelaren, projectmanagers, superjachteigenaren en captains, jachthaveneigenaren & -exploitanten en fabrikanten uit de pleziervaart en de kleine beroepsvaart van over de hele wereld.

METS 2008 vindt plaats van 18 tot en met 20 november in het Amsterdam RAI Convention Centre. Meer informatie over METS vindt u op www.metstrade.com.

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.Naar de openingspagina VAART! Actueel