Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

17 Jul '08 -Aantal overtredingen bij lossende tanker

TERNEUZEN 17/7 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Terneuzen heeft woensdag 16 juli bij een controle aan boord van een Belgische binnenvaarttanker meerdere overtredingen geconstateerd. De 70-jarige schipper uit Antwerpen werd  onder andere bekeurd voor overtreding van de regels voor het vervoer van gevaarlijk stoffen en de vaar- en rusttijdenregeling.

De Waterpolitie zag woensdag omstreeks 11.00 uur op het Kanaal van Gent naar Terneuzen dat de met gasolie geladen tanker langszij een andere tanker afmeerde en voorbereidingen trof om zijn lading over te pompen. Daarbij zagen ze dat een bemanningslid op teenslippers, in korte broek en T-shirt, aan dek de kijkpoortjes van de tankdeksels opende en voorbereidingen trof om de losslangen aan te koppelen. Volgens de voorschriften mogen de kijkpoortjes slechts voor monstername tijdelijk worden geopend en moeten bemanningsleden tijdens de werkzaamheden beschermende kleding dragen, in dit geval: een overall, laarzen, handschoenen en een veiligheidsbril.
 
De Waterpolitie ging daarna aan boord om het schip nader te controleren. Bij deze controle  bleek vervolgens:

  • dat de schipper en zijn stuurman buiten de vaartijd slechts vijf uren onafgebroken gerust hadden in plaats van de voorgeschreven acht uur;
  • dat de schipper van de gesloten tanker type N met geïntegreerde ladingtanks, van de laatste drie maanden geen reisregistratie had bijhouden. Volgens de schipper was er geen registratie;
  • de controlelijst die voor aanvang van het lossen door beide schippers moet worden opgesteld en ondertekend was niet aanwezig. Zo konden eventuele afspraken over de pompsnelheid of de manier van communicatie niet schriftelijk worden vastgelegd;  
  • dat de bijboot van kunsstof was niet voor gebruik gereed omdat hij op zijn kop lag. Bovendien lag op de boot een pallet met laad- en losslangen. De voorgeschreven uitrusting van de boot was ook niet aanwezig.
  • De douche die tijdens de laad of loswerkzaamheden bedrijfsklaar moet zijn was niet te gebruiken. Er stond namelijk geen druk op de waterleiding.
De schipper uit Antwerpen werd bekeurd voor drie overtredingen en gewaarschuwd voor de overige zaken. De Waterpolitie zal het schip in de nabije toekomst echter weer controleren om te zien of aan boord van het schip dan wel volgens de regels gewerkt wordt.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Terecht!!!

    Stephan - 18 Juli '08 - 15:00



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel