Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

30 Mei '08 -Ligplaatsen en bovenmaatse schepen

AMSTERDAM 30/5 - 'Ik deel de mening van staatssecretaris Huizinga dat het te allen tijde mogelijk moet zijn om je kinderen in het weekend op te halen en dat daarvoor goede lig- en autoafzetplaatsen nodig zijn', zei voorzitter Annemarie Jorritsma van Koninklijke Schuttevaer donderdag in haar jaarrede als aanloop naar de discussie later tijdens het congres van de vereniging in Amsterdam. Maar er moeten volgens haar ook voldoende ligplaatsen zijn om de vaar- en rusttijdenwetgeving te kunnen nakomen.

Zie ook:

De ligplaatsenproblematiek houdt iedereen in de binnenvaart erg bezig. Het Rijk moet daarom wat Schuttevaer betreft veel meer vaart maken met een nieuwe overnachtingshaven in Lobith en Weurt. 'We zijn blij met de gerealiseerde autosteiger in Lobith, waar we veelvuldig gebruik van maken', zei Jorritsma. Binnenkort wordt er ook in Gorinchem een nieuwe autosteiger aangelegd, ook geschikt voor grote schepen en koppelverbanden. Verheugd is Schuttevaer dat ook bij Rijkswaterstaat Zuid-Holland nagedacht wordt over het aanleggen van een extra overnachtinghaven in het beneden-rivierengebied.

De autosteiger in Keulen kreeg van de voorzitter speciaal veel aandacht. 'Laten we vooropstellen dat we blij zijn met elke nieuwe gelegenheid die er gecreëerd wordt en dus zijn we ook blij met Keulen, zelfs als deze alleen door schepen t/m 110 m. kan worden gebruikt', zei ze. Afgesproken is dat er nog gepeild zal worden en eventueel een paal zal worden bij-geslagen. De gele ton is inmiddels verwijderd. Jorritsma: 'Volgens ons kan de grens dan naar 135 meter.' Keulen moet volgens haar het begin zijn van een lange reeks van lig- en autoafzetplaatsen langs de Rijn. 'Daarbij zullen wij natuurlijk steeds opnieuw pleiten voor steigers die ook grote schepen en koppelverbanden aankunnen.' Jorritsma opende zelf de autosteiger in Keulen. 'Bij mij overheerst de gedachte dat het vrij uniek is dat een Duits privaat havenbedrijf voor ons een autosteiger aanlegt', zei ze. 'Laat dit een start zijn van een nieuwe ontwikkeling.'

In Nederland zelf is Schuttevaer niet onverdeeld tevreden. Het aanleggen van overnachtingsplaatsen langs de Geldersche IJssel duurt 'veel te lang' en de ligplaatstekorten in Rotterdam-Europoort zijn 'eveneens schrijnend'. Als het goed is komt hierin dit jaar verandering, verwacht Jorritsma.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel