Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

22 11 04Aqualink pakt volgend jaar groter uit

ROTTERDAM 20/11 - De tien standhouders van Aqualink zijn enthousiast over de resultaten van hun eerste gezamenlijke beurspresentatie. De formule om samen een stand te delen blijkt een gouden zet. 'Er is vóór de beurs een beetje reclame gemaakt, toch kennen veel mensen Aqualink al.' Klanten wisten de samenwerking ook duidelijk te waarderen, en hingen door de grote aanloop volgens een standhouder 'regelmatig met de benen buiten'.

Foto (c) VAART!

Twan Willemsen van Willemsen Interieurbouw spant de kroon met orders voor stuurhuisinrichtingen tot een bedrag van 2,6 miljoen euro, maar de negen anderen doen daar op hun niveau niet voor onder. 'Door samen een stand te delen trek je andere klanten. Het is hier altijd vol, vooral 's avonds', zegt Victor Willems van scheepsstoelenleverancier SUN Marine Seats. Hij heeft al van anderen gehoord, leden van Aqualink met nu nog een eigen stand, die er de volgende keer graag bij zijn. 'Ook onderling zijn de contacten erg plezierig.'

Foto (c) VAART!


Stuurhuisinrichting
Willemsen Interieurbouw tekende dinsdag op de beurs een voorbereide order voor de stuurhuisinrichting van een passagiersschip, maar de contracten die donderdag binnenkwamen voor een binnenschip en vier nieuwbouwtankers zouden er zonder de Aqualink-stand niet zijn geweest, vertelt Twan Willemsen. Hij kon een order voor stuurhuisramen meteen doorschuiven naar Aqualink-collega Van Gemert.
Volgens Wim de Bieman van Constructiebedrijf Willems gaat de formule 1 + 1 = 3 zondermeer op voor de gezamenlijke beurspresentatie. 'Je wordt gemakkelijk geïntroduceerd bij klanten van andere standhouders. Het is een echte win-win formule.' Willems Constructie exposeerde al vaker op eigen gelegenheid, maar vindt de Aqualink-formule duidelijk van meerwaarde als het om netwerken gaat. 'We staan hier niet om orders te noteren, wij doen turnkey-projecten waarvoor je het vooral van de vele contacten moet hebben.'
Dolf Pasman van Pasman Motoren & Aggregaten heeft wel eens samen geëxposeerd met scheepswerf Gelria, maar is blij met de bredere marktbenadering onder de Aqualink-vlag. Hij heeft op de beurs een aantal aggregaten verkocht. Ton van de Hazelkamp van Gelria wil voorlopig zelf ook niets anders. 'Dit is super, veel beter dan alleen op je eigen stand staan. Er heerst hier een ontspannen sfeer, je praat gemakkelijk met iedereen. En door de open stand is het beslist geen hokjeswerk.'

Foto (c) VAART!

Duiker Erik Visscher zou uit zichzelf nooit op een beurs zijn gaan staan, maar is juichend over de samenwerking in Aqualink-verband. De beurs leverde hem goede contacten op en volgend jaar is hij er zeker weer bij.
Voor aluminiumbouw en scheepswerf Van Gemert is het ook de eerste beurservaring. Bedrijfsleider Tini Hendriks is verbaasd over het grote aantal mensen dat Aqualink toch al kent. De formule spreekt hem aan. 'Je vangt elkaar hier op. Dat is positief.' Dat geldt uiteraard ook voor het werk dat hij op de beurs kon binnenhalen.

Foto (c) VAART!

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel