Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

30 Mei '08 -Nederlandse en Duitse Rijkswaterstaat werken samen bij Spijk

ARNHEM 30/5 persbericht Rijkswaterstaat Oost-Nederland - Op 28 mei 2008 hebben de Hoofdingenieur-Directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland en zijn Duitse collega van het Wasser und Schiffahrtsdirektion West een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het uitvoeren van het Grensproject op de Boven-Rijn bij Spijk, op de grens van Nederland en Duitsland.

Het Grensproject omvat twee onderhoudsprojecten. In 2009-2010 zal in de buitenbocht bij Spijk een vaste laag op de rivierbodem worden aangebracht met natuurstenen. Daarna zal benedenstrooms de vaste laag extra riviersediment/zand worden toegediend aan de rivier. Beide maatregelen hebben tot doel om de bodemdaling die optreedt in de Rijn tegen te gaan. Hierdoor zal een goede en veilige doorstroming van het scheepvaartverkeer ook in de toekomst gegarandeerd blijven. Zonder maatregelen zou de bodem van de Rijn elk jaar dieper wegzakken, met alle gevolgen van dien voor scheepvaart, infrastructuur en verdroging van de omgeving.

Er is gekozen voor een Nederlands-Duits samenwerkingsverband omdat maatregelen om bodemdaling tegen te gaan niet los van elkaar genomen kunnen worden. Bovendien ligt het deel van de Rijn waar het om gaat zowel op Nederlands als Duits grondgebied. Pluspunt van de samenwerking is dat beide diensten van elkaars ervaringen kunnen leren.

De afgelopen tijd is hard gewerkt aan de voorbereidingen van dit project. Met de ondertekening verplichten beide partners zich de werkzaamheden uit te gaan voeren. Dit zal naar verwachting in de loop van 2009 gebeuren. De overlast voor het scheepvaartverkeer zal zoveel mogelijk worden beperkt.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel