Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

31 Mei '08 -Waterpolitie IJmond controleert recreatievaart IJ

AMSTERDAM 31/5 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken op zaterdag 31 mei 2008 tussen 13.00 en 20.30 uur een recreatievaartcontrole gehouden op het afgesloten IJ in Amsterdam.

Foto KLPD

Zichtbaar aanwezig op het IJ. (Foto KLPD)

De controle richtte zich op de pleziervaart, waarbij het accent is gelegd op vaargedrag, veiligheidsmiddelen, alcoholgebruik en vaarbewijzen. Alle schippers hebben een alcoholtest ondergaan. Niemand had te veel gedronken.

In totaal zijn er door de Waterpolitie, unit IJmond, 18 bekeuringen uitgeschreven voor het niet stuurboordwal varen, varen met te hoge snelheid, niet dragen dodemanskoord, niet tonen registratiebewijs snelle motorboot.

Het Agentschap Telecom schreef drie bestuurlijke boetes van 250 euro uit voor het niet in orde hebben van het registratiebewijs en/of bedieningscertificaat van de marifoon. Eén illegale marifoon, geïmporteerd uit Amerika, is inbeslaggenomen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

De controle is door elf medewerkers van de Waterpolitie en twee medewerkers van het Ministerie van Economische Zaken uitgevoerd. Er is gebruik gemaakt van vier opvallende vaartuigen van de Waterpolitie en een onopvallende boot. Er volgen in dit vaarseizoen meer van dit soort controles.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Is het toegestaand dat de waterpolietie IJmond mij een bekeuring geeft voor het te snel varen op de Lek ter hoogte van Schoonhoven

    R.Plomp (Email) - 09 September '09 - 18:58



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel