Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

18 Mrt '08 -Veel overtredingen Vaartijdenwet in actieweek waterpolitie

DORDRECHT 18/3 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Dordrecht en Gorinchem heeft in de periode van 10 tot en met 14 maart 44 schepen gecontroleerd. Hierbij werd 19 keer bekeurd en 19 keer gewaarschuwd. In verband met de CAO-acties van de politie deelden de agenten bij negen overtredingen een waarschuwing uit in plaats van een bekeuring.

Op de Beneden- en Boven-Merwede en de Oude Maas werd elke dag van 08.00 tot 02.00 uur gecontroleerd. Naast vaste onderwerpen als vaartijdenwetgeving, alcohol en verlichting werd op elke dag aan een bijzonder onderwerp aandacht geschonken. Dat waren bijvoorbeeld het ADNR, EVOA en de Wet Arbeid door Vreemdelingen. Dit laatste in samenwerking met de Arbeidsinspectie. Tijdens de actie werden voor 159 schepen de systemen die de Waterpolitie ter beschikking staan geraadpleegd. Dit resulteerde in 44 gevallen in een daadwerkelijke controle aan boord.

Voor de Vaartijdenwetgeving werd acht keer bekeurd en zes keer gewaarschuwd. De overtredingen varieerden van het negen dagen niet invullen van het vaartijdenboek, het onderbemand varen, tot geen goed werkende tachograaf. Verder waren er onder andere twee containerschepen die afval vervoerden maar geen VIHB-inschrijving hadden, en een tanker die met openstaande tankdeksels voer. Tijdens de actie werd in de haven van Heinenoord  een verontreiniging geconstateerd, veroorzaakt door baggeren. Aan boord werd bovendien niet de voorgeschreven beschermende werkkleding gedragen en niet voldaan aan de Wet Milieubeheer.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel