Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

17 Mrt '08 -Rook en angst bij brand in Dormagen

DORMAGEN 17/3 - Een felle uitslaande brand in het Chemiepark Dormagen / Ineos bij Keulen heeft maandagavond ook onder binnenvaart op de Rijn ter hoogte van KMR 711 voor opschudding gezorgd. Gas uit een defecte ethyleenleiding zorgde voor een steekvlam van z'n vijftien meter hoog. Het vuur sloeg over naar een tank met giftig acrylnitril.

Zie ook:

Twee medewerkers van een nabijgelegen supermarkt werden behandeld voor irritaties aan huid en ogen. Door hevige rookontwikkeling werd de Autobahn A57 tussen Neuss-Süd en Köln-Nord afgezet, op S-Bahnen reden de hele avond geen treinen meer. De brand zorgde voor grote schrik onder de omwonenden. De brandweer kon de vlammen uit de ethyleenleiding van Antwerpen naar Marl niet blussen. Om explosie te voorkomen werd de leiding ter hoogte van Keulen afgesloten en liet men het vuur gecontroleerd uitbranden.

Tegen tien uur 's avonds was het gevaar geweken. De voorraden acrynitril en ethyleen waren vrijwel uitgebrand. Voor noodgevallen werden artsen achter de hand gehouden. Volgens Ineos en de Stadt Köln zorgde de brand in de omgeving niet voor gevaarlijke stoffen in de lucht. Met een helicopter werden de luchtwaarden gemeten. Bij de brand werden zo'n 150 brandweerlieden ingezet om het vuur onder controle te houden en de tankwanden te koelen. Volgens een woordvoerder van de brandweer zou het nablussen nog tot dinsdag duren.

De productie op het chemiecomplex werd om veiligheidsredenen teruggebracht, over de hoogte van de schade kon een woordvoerder van Ineos maandagavond nog niets zeggen. Bij het bedrijf kwam het een paar weken geleden ook al tot een explosie met brand.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel