Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

12 Mrt '08 -Storm voor scheepvaart niet problematisch

DEN HAAG 12/3 19:00 - Rijkswaterstaat adviseerde iedereen woensdag stormdag al vroeg te anticiperen op de harde wind. De harde wind gaf de scheepvaart weinig echte problemen.

Zie ook:

Varen door de havens van Amsterdam met geladen bunkerboot, de Westhaven binnenvarend. (YouTube-film Albert Bakker)

Het KNMI trok het eerder uitgegeven weeralarm aan het begin van de middag weer in, toen de ergste windstoten (maximaal 104 km per uur) voorbij waren. De containerterminals van ECT in de Rotterdamse haven lagen vrijwel geheel stil door de storm. Veerdiensten naar de Waddeneilanden werden opgeschort.

Op zee was wel oponthoud door de rukwinden. De ferry uit Newcastle, King of Scandinavia, moest zes uur buitengaats wachten, voor het schip de haven van IJmuiden kon binnenvaren. De passagiers die op minicruise waren, zullen hiervoor gecompenseerd worden met een nieuw kaartje.

Foto Tugspotters.com

De Necton aan lager wal bij Terneuzen. Foto Tugspotters.com

Het binnenvaartschip Necton raakte aan het begin van de avond door de harde wind aan lager wal en kwam daardoor ook heel even vast te zitten achter de remming van de middensluis te Terneuzen. De sleepboot Hemiksem was snel ter plaatse maar hoefde niet in actie te komen, de Necton kwam na veel wringen op eigen kracht weer vlot.

Webcambeeld vanaf de kust bij Vlissingen
Vlissingen, Westerschelde
Het IJ achter CS, Amsterdam IJmuiden, sluizen
Amsterdam, Het IJ
Achter Centraal Station
IJmuiden, sluizen
Invaart vanaf zee.

De beelden hierboven zijn afkomstig van webcams en worden regelmatig vernieuwd. Bij het 'vernieuwen' ('reload', ctrl-F5) van de pagina zie je de verschillen. Via de plaatjes klik je naar de bron.
Meer nautische webcams op VAART!Nauticams


Verslaggever Lidwien Gevers van het NOS Journaal in IJmuiden.


Veerdiensten opgeschort
Door de verwachte slechte weersomstandigheden is een aantal afvaarten van ms Friesland van en naar Terschelling opgeschort. Alle reizigers van de afgelaste afvaarten zijn dinsdag door Rederij Doeksen benaderd en omgeboekt naar een andere afvaart.

Verwacht werd de afvaart van 7.00 uur zoals gepland te kunnen varen, toen bleek dat de reparatie aan de boegschroeven, waarvoor ms Friesland tijdelijk naar de werf was, uitliep. Het schip zou hierdoor tijdens de overtocht over te weinig vermogen beschikken. Aangezien de weersomstandigheden in korte tijd verslechterden, werd besloten veiligheid te laten prevaleren en de afvaart van 7.00 uur eveneens af te gelasten. Helaas konden de reizigers die voor deze afvaart geboekt hadden niet meer tijdig worden bereikt, meldt de rederij.

'Ons streven is zo lang mogelijk volgens de dienstregeling door te varen', aldus Richard de Vries, Hoofd Operationele Zaken bij Rederij Doeksen. 'Maar de verslechterde weersomstandigheden en het verminderde vermogen van ms Friesland zouden voor grote problemen hebben gezorgd, met name bij het afmeren in Harlingen. Op het laatste moment is toen besloten niet te varen. Dat de berichtgeving naar de reizigers toe hierbij later gebeurde dan gebruikelijk, betreuren wij.'

Vanmiddag zal ms Friesland om 16.00 uur een reis van Terschelling naar Harlingen maken. Vanavond om 18.30 uur maakt het schip een retourreis naar het eiland. De Vries: 'Eilanders, gasten en accommodatieverschaffers zijn zo veel mogelijk op de hoogte gesteld middels onze calamiteitenlijst en de media. Hiermee hopen we de reizigers van en naar het Terschelling alsnog een veilige overtocht te bieden. En veiligheid gaat voor alles.'

Wagenborg schrapte de dienst van de MS Esonborg van Lauwersoog naar Schiermonnikoog.

Fraaie beelden van de Scheldemonding bij Vlissingen zijn hier te zien.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel