Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

06 Mrt '08 -Vrouw overboord bij Keulen

KEULEN 6/3 - Een 27-jarige Nederlandse, bemanningslid van het mvs Amigos, is woensdagmiddag op de Rijn bij Keulen (kmr 680,0) overboord gevallen.

Zie ook:

Ze werd gered door de bemanning van het meetschip Rheinland van het Wasser- und Schifffahrtamt. De reddingsdienst van de brandweer bracht de sterk onderkoelde vrouw naar het ziekenhuis, meldt de Wasserschutzpolizei in Duisburg. Ze zou onderweg door het stuurboords gangboord richting stuurhuis zijn blijven haken en viel toen overboord. Geen van de andere bemanningsleden had daar iets van gemerkt.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    moeten de gangboorden nog smalller maken

    eric (Email) - 07 Maart '08 - 08:57


    fijn van de oplettende collega’s aanboord….maar goed dat andere mensen nog opletten….

    heidi (Email) - 07 Maart '08 - 09:10


    Graag wil ik op deze opmerkingen zelf even reageren.Ik ben ondertussen vijf jaar aan boord en in die jaren diverse malen per dag naar voren en naar achteren gelopen. Iemand die ons schip kent, weet dat wij door een flinke aanpassing een breder gangboord hebben. Maar dat gangboord is niet de reden dat ik overboord gevallen ben. Ik ben met mijn mand tegen de den aangekomen waardoor ik overboord viel. Wie zegt mij dat een breder gangboord mij voor mijn val had kunnen behoeden?!?!?!?
    Wat betreft de collega’s aan boord. Dat is allemaal familie. Ze hebben dan wel niet gemerkt dat ik viel, maar er was al snel duidelijk dat ik niet aan boord was. Hoe zou u reageren als een familielid van u niet aan boord is, zoals de bedoeling moet zijn??? U kunt zich voorstellen dat de paniek hier aan boord heel groot was.
    De discussie die op deze plaats beter zou zijn, is of ieder persoon aan boord in de winterdag met een reddingsmiddel in het ganboord loopt. Ik had een drijfjas aan, maar zonder die jas was het misschien heel anders afgelopen!!!

    Nathalie van der Klei (Email) - 07 Maart '08 - 10:10


    Nathalie gelukkig is het allemaal goed afgelopen! En het is makkelijk om hier te gaan roepen dat gangboorden te smal zijn. En of dat je wel zou hebben gered… Ons gangboord is 8,20 breed daar had je nog wel een koprol bij kunnen doen!

    Verder kan niemand zich voorstellen hoe erg het is als er in 1 keer iemand van boord is. Daar moeten we ook maar niet over nadenken en hopen dat het nooit zal gebeuren!

    Björn (Email) - 07 Maart '08 - 10:24


    Goed zo nathalie, sommige mensen weten niet waar ze het over hebben. Maarja ze hebben altijd hun woordje klaar. Blij dat het goed met je gaat.
    En altijd je drijfjas aan houden veiligheid boven alles dit geld voor de hele familie.

    Petra Lameris (Email) (URL) - 07 Maart '08 - 10:25


    Een beetje schipper weet dat de Amigos een familiebedrijf is dus die eerste 2 personen met reactie kunnen maar beter zwijgen naar mijn idee..

    Zeker met de Containers als je dan je Camera’s niet aan hebt zie je echt niet wat er in dat gangboord gebeurt..

    Groet..

    J. Versluis (Email) - 07 Maart '08 - 11:26


    Nathalie, ik ben trots op je!! Gelukkig gaat het allemaal goed met je en laat de mensen maar lullen. Ik ben 2 keer meegevaren en weet precies hoe het er aan toe gaat bij jullie aan boord. Ze merken het snel genoeg als je niet meer aan boord bent. En het kan gebeuren! Al schrik ik me er echt rot van! Wist niet wat ik las.

    Yvonne (Email) - 07 Maart '08 - 13:39


    Fijn Nathalie,dat het goed is afgelopen.Zo lig je bij elkaar opzij,en dan opeens lees je, zo een bericht op vaart,ik wens je het allerbeste toe.

    c wubbeling (Email) - 07 Maart '08 - 17:50


    Nathalie gelukkig is het zo afgelopen!
    We schrokken wel ff, maar je was gelukkig snel weer thuis.
    We gaan hier toch ook maar vaker met een zwemvest om lopen, een ongeluk blijkt maar weer in een klein hoekje te zitten ongeacht de breedte van het gangboord.
    Het beste toegewenst theo en andrea.

    theo en andrea (Email) - 07 Maart '08 - 19:27


    met alle respect voor de warme en liefdevolle reakties, ook mijn gelukwensen maar bij de discussie kan je misschien ook wel meenemen of er weer geen relings aanwezig kunnen of moeten zijn, want bedenk in het donker was het waarschijnlijk anders afgelopen of dat je nu snel gemist wordt of niet.
    dat geld uiteraard niet alleen voor de persoon in kwestie er varen nog meer schepen met deze kwalificatie.

    p.neska (Email) - 07 Maart '08 - 21:00


    Ben benieuwd wat die eric voor een figuur is,want die heeft altijd zn mening klaar. Het zijn altijd dezelfde. Denk dat iedereen wel eens bijna of overboord is gevallen. Gelukkig is het voor Nathalie goed afgelopen.

    C.Seegers

    chris seegers (Email) (URL) - 08 Maart '08 - 08:39


    Jeetje Nathalie, wat een spektakel om t nieuws te halen, maar gelukkig weer netjes aan boord.

    Groeten Theo en Ingrid

    Theo (Email) - 08 Maart '08 - 12:45


    Gelukkig is het goed afgelopen bij mij ook al 2 maal een matroos overboord gevallen gelukkig goed afgelopen de eerste had een zwemvest om en de tweede had geluk en is eigenwijs en droeg geen zwemvest die zichzelf opblazen, als ik je een advies mag geven ik heb een jas met zwemvest erin gekocht bij Maritech ze maken reclame in de Schuttevaer voor de prijs hoef je het niet te laten, vel sterkte en ik hoop dat je er niets aan overhoud.

    hagens (Email) - 08 Maart '08 - 15:30


    Zo zie je maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig is alles goed afgelopen.

    F.Schapers (Email) - 09 Maart '08 - 02:01


    Bjorn; ik zou zeggen juist wel aan denken.hHet geeft aan hou kwestbaar we zijn.Juist om dat vele van ons samen varen. Houdt vaker een oogje op elkaar.Vooral bij slechte weersomstandigheden of bij donkerheid.Ik weet wel zeker dat velen van ons momenten hebben meegemaakt waar men bijna met een been in het graf stond. Dat maakt ons weer alert.
    En Nathalie gefeliciteerd met de rest van je leven.

    josef - 10 Maart '08 - 14:35



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel