Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

24 Jan '08 -Waterpolitie haalt stoorzender uit de lucht

AMSTERDAM 24/1 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zondag 20 januari in Amsterdam een einde gemaakt aan een verstoring van het marifoonverkeer op het kanaal dat door het scheepvaartverkeer op zee in het aanloopgebied naar IJmuiden gebruikt wordt.

De stoorzender bleek een defecte marifooninstallatie aan boord van een binnenvaartschip in de Amsterdamse haven te zijn. Het Verkeerscentrum IJmuiden meldde de Waterpolitie dat sinds zaterdagavond acht uur het marifoonverkeer sterk verstoord werd maar dat ze geen idee hadden wie de veroorzaker was.

Met behulp van de radiorichtingzoeker aan boord van het politievaartuig lukte het de agenten tussen al de schepen in de Amsterdamse haven de veroorzaker te lokaliseren. De schipper van het bewuste schip was zich van geen kwaad bewust. De storing kon volgens hem niet door zijn installatie veroorzaakt worden omdat zijn marifoons uitgeschakeld waren. De agenten ontdekten echter dat de voetbediening van de marifoon contact maakte waardoor de storing veroorzaakt werd. Nadat de voetbediening was losgekoppeld was de storing verholpen.

Het Agentschap Telecom is door de Waterpolitie in kennis gesteld en regelt de verdere technische afhandeling met de schipper.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Als men nu eens eindelijk die onzinnige eis dat er een voetbediening aanwezig moet zijn eens uit het regelement zouden verwijderen, zou er een eind beter gaan

    C. de Vette (Email) - 24 Januari '08 - 13:56



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel