Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

16 Jan '08 -Aanvaring op Schelde-Rijnkanaal met zware schade

RILLAND 16/1 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Terneuzen stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een aanvaring tussen twee binnenvaartschepen op het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland. De beide schepen kwamen maandag 15 januari omstreeks 23.00 uur met elkaar in aanvaring binnen de gemeente Reimerswaal. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar de materiële schade was groot. Tijdens de aanvaring was het goed zicht.

Zie ook:

De met gevaarlijke stoffen geladen binnenvaarttanker voer na het verlaten van de Kreekraksluis richting Tholen en liep enkele ander schepen op- en voorbij. Plotseling zag hij op korte afstand een leeg schip vanuit de tegengestelde richting komen. Een aanvaring kon niet worden voorkomen. De schepen voeren met hun bakboordsvoorschip tegen elkaar.

De tanker had een opgebold dek, vijf gescheurde spanten, een deuk in de scheepshuid en zwaar beschadigde bolder in de voorste bolderkast. Het schip kon zijn reis naar Duitsland dezelfde nacht echter vervolgen. Het andere schip had dertien gescheurde spanten, een grote deuk in de huid en een verwrongen aanvaringsschot. Het schip gaat naar en scheepswerf om de schade te repareren.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel