Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

15 11 04Rotterdam Maritime opent met debat over toekomst Nederlandse scheepsbouw

Maritieme wereld vijf dagen bijeen in Ahoy’ Rotterdam
ROTTERDAM 16/11 persbericht - De grootste maritieme vakbeurs in Nederland, Rotterdam Maritime, startte dinsdag 16 november met een openingsdiscussie over de toekomst van de Nederlandse scheepsbouw. Op de openingsdag trok de beurs 3311 bezoekers, in totaal worden er 30 tot 35 duizend verwacht.

 

Champagne bij de doop...

Kortenhorst doopt Rotterdam Maritime 2004 samen met de secretaresse van de beursmanager. Foto © VAART!
CDA-Tweede Kamerlid ir R.W.F. Kortenhorst opende dinsdagmorgen 16 november de beurs Rotterdam Maritime 2004, na een debat over 'Kansen en bedreigingen voor de Nederlandse scheepsbouw'. Kortenhorst, ex-directeur van diverse scheepswerven en CDA-fractiewoordvoerder voor de industrie, gaat in debat met voorzitter P. van Gulpen van Holland Marine Equipment en directeur G.J. Bodewes van Volharding Shipyards.
Kortenhorst nam tevens een kort voorschot op de Industriebrief die komend jaar verschijnt. Het openingsdebat vormde het startschot van de vijfdaagse maritieme vakbeurs Rotterdam Maritime die van 16 tot en met 20 november plaatsvindt in Ahoy’ Rotterdam.

Na de opening schalde een stoomscheepshoorn op het voorplein van Ahoy'. Foto © VAART!

Rondgang over de beurs
Kortenhorst maakte na de opening een rondgang over de beurs. Daarbij deed hij ondermeer de stand van Vereniging 'De Binnenvaart' aan, waar hem door voorzitter Jos Hubens en 'bedenkster' Karla Erfmann (ms Ivon-S) het eerste exemplaar van het 'Binnenvaartspel' werd aangeboden.

Met 614 deelnemende organisaties uit alle geledingen van de maritieme wereld herbergt Rotterdam Maritime 2004 een recordaantal exposanten. Ook in internationaal opzicht heeft de beurs veel nieuwe inzendingen, waarmee Rotterdam Maritime is uitgegroeid tot een van de belangrijkste internationale vakbeurzen in Europa. De beurs is voor deelnemende bedrijven een belangrijk podium om nieuwe producten, diensten en de laatste technische ontwikkelingen te presenteren aan een (inter)nationaal koopkrachtig publiek. Iedere twee jaar passeren meer dan 30.000 belangstellenden de poorten van Ahoy’.

Data en openingstijden
De beurs is geopend op dinsdag 16 en woensdag 17 november van 11.00 tot 19.00 uur, op donderdag 18 en vrijdag 19 november van 11.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 20 november van 10.00 tot 17.00 uur. Rotterdam Maritime is een initiatief van Ahoy’ ECEM in samenwerking met nationale brancheorganisaties uit de maritieme industrie. Meer informatie: www.rotterdammaritime.nl

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel