Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

24 12 07Binnenvaartschippers introduceren stoere trawler voor pleziervaart

DORDRECHT 24/12 persbericht Special Yachts Holland - Om hun liefde voor varen én kennis van schepen te delen met motorbootliefhebbers hebben twee binnenvaartschippers, Pascal van der Padt en Pim Kiewiet, onlangs Special Yachts Holland opgericht. Het nieuwe watersportbedrijf is gevestigd in Dordrecht en aangesloten bij de HISWA Vereniging.

Special Trawler 8.60

Met spanning kijken beide schippers uit naar de HISWA 2008, waar zij een wereldprimeur zullen tonen. Te weten de Special Trawler 8.60. Een stoere, compacte en comfortabele motorboot voor pleziervaarders die volop leefruimte biedt aan zes personen. De boot wordt gebouwd in Turkije bij Seamar Yachting in Izmir.

Onzinkbaar
Het 8.60 meter lange en 3.10 meter brede pleziervaartuig met stahoogte is speciaal ontworpen voor het maken van meerdaagse vaartochten op kust- en binnenwateren. Standaard is de Special Trawler 8.60 uitgerust met een 125 pk Yanmar dieselmotor, waardoor de boot behoorlijk snel vaart, zeer koersvast en wendbaar is. De polyester romp van de stoer ogende trawler voor échte motorbootliefhebbers, die wordt gebouwd volgens de sandwich construction, is maar liefst 13 mm dik en onzinkbaar!
De opbouw is van polyester en binnenin afgetimmerd met teakhout. Afhankelijk van de luxe of eenvoudige uitvoering bedraagt het gewicht van de motorboot tussen de 4250 kg en 4750 kg. De Special Trawler 8.60 is Lloyds gekeurd en beschikt over een CE-B certificaat.

HISWA-aanbieding
De luxe uitvoering van de Special Trawler 8.60, die op de HISWA 2008 in de schijnwerpers zal staan in de Europahal op stand 01.358, is uitgerust met talloze extra's. Waaronder een Wallas kooksysteem, een Wallas dieselkachel, onderhoudsvrije aluminiumramen en een boegschroef. De HISWA-aanbieding van 138.825 euro is inclusief transportkosten naar Nederland. Voor snelle beslissers betekent dit een korting van bijna 7000 euro. Aan de eenvoudige uitvoering hangt een prijskaartje van 105.910 euro. Dit is overigens exclusief de transportkosten van 9790 euro.

No nonsense schip
Over de keuze in zee te gaan met een Turkse scheepswerf zegt binnenvaartschipper Pim Kiewiet: 'Veel watersporters weten niet dat Turkije een enorm lange traditie heeft op het gebied van scheepsbouw. Er lopen ontzettend veel goede en nog betaalbare vaklui rond. Seamar Yachting is een gerenommeerde werf die al sinds 1955 motorboten bouwt van hoge kwaliteit voor uiterst scherpe prijzen. Pascal en ik willen een betrouwbaar, betaalbaar en comfortabel no nonsende schip in de vaart brengen voor motorbootliefhebbers, die niets liever doen dan varen. In ons land wordt dat moeilijk. Want we hebben te kampen met een flink tekort aan goede vaklui, hoge prijzen en minder flexibele bouwers. Daarom was onze keuze om zaken te doen in Turkije snel gemaakt."

(advertentie)

he toekomstige miljonairs ,een leuke site en ik hoop dat het een groot succes word met jullie trawler schepen .en ik zou zeggen we zien elkaar op het water wel weer een keer .groetjes hans
j.c luthard - 29 12 07 - 11:49

Zo zo P en P !! het blijkt dat jullie meer onder de schedelpan hebbe dan alleen maar Dom schippertje zijn .Succes uit Makkum City
Syger Homan (Email) - 29 12 07 - 11:55


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel