Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

03 Dec '07 -Onderbemand binnenschip stilgelegd

MAARSSEN 3/12 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Maarssen heeft zaterdag 1 december op het Amsterdam-Rijnkanaal een binnenvaartschip stilgelegd omdat maar de helft van de voorgeschreven bemanning aanwezig was. Verder kreeg de 45-jarige schipper uit Maasbracht proces-verbaal voor het varen in bloktijd op een eerder tijdstip en het niet invullen van de rusttijden.

Het schip voer tijdens de controle met een lading soja richting Wijk bij Duurstede. Omdat het schip door de Waterpolitie op 20 september om 01.00 uur was gesignaleerd op de Zuidwillemsvaart, werd gekeken of het vaartijdenboek op die dag ook correct was ingevuld. De schipper had echter vermeld dat het schip op die datum en dat tijdstip stillag en hij rustte. De agenten zagen ook dat in het vaartijdenboek sinds 30 november de rusttijden van de bemanning niet waren ingevuld. Aan boord trof men naast de schipper een deksman aan. De voorgeschreven bemanning voor het schip was echter een schipper en een matroos. De schipper kreeg een proces-verbaal voor het varen in bloktijd in september, het niet invullen van de rusttijden en het onderbemand varen. Vanwege het onderbemand varen kreeg de schipper de aanwijzing de vaart te onderbreken en pas weer te hervatten als de bemanning aan de regels voldoet. De schipper meerde zijn vaartuig af bij de sluis van Wijk bij Duurstede.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    wat een sensatie weer hoor een mens moet toch zijn geld verdienen.

    jw (Email) - 03 December '07 - 19:07


    Wat een verschrikkelijke misdaad heeft die man
    begaan, het is een schande !!!!!
    (Ze hadden zeker weer niets beter te doen)

    W (Email) - 04 December '07 - 09:49


    ja natuurlijk leg iemand stil die niet een matroos maar lichtmatroos heeft, vaak genoeg komen jongens van school met alle papieren die minder kunnen dan een deksman uit praktijk.
    ga echt werk doen i.p.v. einde jaaar geld binnen halen , zielepoten

    marco (Email) - 04 December '07 - 18:37


    wanneer begrijpen we dat ook binnenschippers zich aan de wet moeten houden!!

    peter ellen (Email) - 04 December '07 - 21:55


    ik begrijp dat zeker, en ben dan ook blij dat ze die schipper voor deze zeer zware misdaad aanpakken , en dan ook nog dat fantastische rechersewerk, van de overtreding in september ja onze rechtsdienaars letten goed op hoor,
    was dat trouwens heel de vangst deze maand, met al het materiaal.

    pukkie (Email) - 04 December '07 - 23:22


    de schippers begrijpen heus wel dat zij zich aan de wet moeten houden maar zech nou zelf een nl goede licht matroos of een slecht nederland/duits sprekende volmatroos.maar dan sta je goed voor de wet. toch gebeuren de meeste ongelukken (bijna) door slechte conmunicatie.

    jw (Email) - 05 December '07 - 13:13


    Ze zijn gewoon met z’n tweeen aan boord,dus een halve bemanning lijkt me sterk overdreven.

    RWJ - 07 December '07 - 10:15


    graag een reactie hier op.ik was die schipper mijn vrouw heeft een dienstboekje als deksman en moet op binnenkort voor matroos en ik heb nog een deksman in dienst. die allebij al het werk aan boord kunnen plus het vaarwerk mijn deksman voer op het amsterdamsrijnkanaal in het bij zijn van de RP.maar ja ik ben ook 600 ton dus te weinig of geen goed personeel.van 14.00uur tot 02.00 uur gelegen 5 keer moeten verhalen dus we hebben goed geslapen maar dat mag in het belang van de haven. 40min geladen en ik moest weer 8uur rustnemen laadtijd niet ingevuld moest ik nog doen.en ja ik heb inderdaad die avond doorgevaren maar nu ben ik een crimineel met 3 boetes zou zwaarbestraft worden dus afwachten maar…je kan er beter een doodslaan af wat dan ook dan krijg je teminsten hulp of bijstand in dit land maar als je gewoon werkt wordt je gestraft jammer.

    g.weinhold (Email) - 08 December '07 - 20:45


    Weinhold ALS je 180 rijd weet je ook dat de kans bestaat dat je word aangehouden en zo is t met varen net zo,regels willens en wetens overtreden is M.I een delict!.Dus niet zielig gaan doen…

    C. - 10 December '07 - 11:04


    ik vind dat meneer c behoorlijk bijdehand doet, zou dit nou niet makkelijk op te lossen zijn ik bedoel 2x deksman staat dat niet een klein beetje gelijk aan 1 volmatroos ik weet het ninet volgens mij word het weer eens opgeblazen, en er staat weer zo’n fijn bericht op vaart.nl ik durf bijna te wedden dat het weer opgeblazen is vriendelijke groet jw

    jw (Email) - 10 December '07 - 18:33


    Kom na al die jaren dit weer tegen ben het weer aan het lezen, werd toen nog gezegd dat ik te boek kwam als zware crimineel wat een sukkels.

    Weinhold - 22 Maart '23 - 20:28



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel