Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

17 Jan '08 -Fusie branches maritieme industrie: 400 leden met € 6 miljard omzet

Scheepsbouw Nederland

POEDEROIJEN 17/1 - De brancheorganisaties VNSI (scheepsbouw- en reparatiewerven) en Holland Marine Equipment (maritieme toeleveringsindustrie) hebben hun activiteiten op het gebied van belangenbehartiging per 1 januari 2008 samengevoegd. De nieuwe organisatie heet Scheepsbouw Nederland.

Zie ook:

De nieuwe combinatie is gevestigd bij FME te Zoetermeer. Door de fusie ontstaat een brancheorganisatie van ongeveer 400 leden met een gezamenlijke omzet van € 6 miljard. Het exportdeel is € 3,5 miljard. De aangesloten leden hebben een directe werkgelegenheid van 25.000 personen. Scheepsbouw Nederland behartigt de belangen van scheepswerven, reparatiewerven, fabrikanten en installateurs van scheepsuitrusting, ingenieursbureaus, kennisleveranciers en technische dienstverleners aan de scheepvaart.

Eén van de belangrijkste redenen voor de samenvoeging is dat bundeling leidt tot meer kracht in de belangenbehartiging. Daarnaast leidt de combinatie tot synergie-effecten. Hierdoor kan de serviceverlening voor de leden worden geoptimaliseerd op gebieden als arbeidsmarkt en opleidingen, innovatieondersteuning, arbo, milieu, regelgeving, statistiek, juridische en overheidsgerelateerde zaken.

In het nieuwe model blijven de beide brancheorganisaties bestaan, maar de activiteiten zullen worden uitgevoerd door het gezamenlijke bureau. De voorzitter zal tweejaarlijks rouleren. De eerste voorzitter is Fred van der Wal. Ruud Schouten (directeur VNSI) blijft tot zijn vervroegde pensionering actief als bestuursadviseur. Martin Bloem (directeur HME) werd donderdag tijdens de eerste bestuursvergadering benoemd tot algemeen directeur van de nieuwe organisatie Scheepsbouw Nederland.

Op 17 januari 2008 is Scheepsbouw Nederland te Slot Loevestein gepresenteerd aan relaties en pers.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel