Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

06 11 07Chinees opent Europort Maritime

ROTTERDAM 6/11 - De beurs Europort Maritime werd dinsdagochtend geopend door de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten en voorzitter Pingtao Huang van de Chinese Society of Naval Architects & Marine Engineers (CSNAME). Het beursbezoek kwam langzaam op gang maar 's middags was het in alle hallen van Ahoy al redelijk druk. Tot en met vrijdag worden ca. 35.000 bezoekers verwacht.

Foto (c) VAART!

Opstelten en Huang luiden de scheepsbel als opening van Europort Maritime. Foto © VAART!

De drukbezochte openingsceremonie van Europort Maritime 2007 bood een verrassend inzicht in de geplande ontwikkeling van deze internationale maritieme beurs.

Eenvoudigweg Europort
In zijn openingspeech plaatste G.H.J. van der Vegt, CEO Ahoy Rotterdam, het belang van deze beurs in een mondiale context. Deze maritieme beurs onderscheidt zich als een veelzijdig platform voor de Nederlandse maritieme cluster. De daaraan verbonden kennis en expertise op het gebied van bijvoorbeeld complex shipbuilding geniet bewezen internationale belangstelling.

Mede op basis van het succes van Europort Maritime in termen van aantallen internationale deelnemers en bezoekers heeft de directie besloten het beursconcept te exporteren. Naast Europort Roemenië (mei 2008) en Europort Istanbul (april 2009) zullen in de nabije toekomst maritieme beurzen als Europort China (maart 2009) en Europort Qatar (mei 2008) geëffectueerd worden. 'Daarmee sluiten wij perfect aan bij internationale ontwikkelingen op maritiem gebied', aldus van der Vegt. Hij bracht nog meer nieuws: 'Omwille van de duidelijkheid in onze positionering zal de volgende editie van Europort Maritime, eenvoudigweg Europort gaan heten. Daarmee geven wij deze beurs in Rotterdam tevens de status die hij verdient als moeder van alle maritieme beurzen onder deze noemer.'

Uniek logistiek knooppunt
Burgemeester Opstelten benadrukte het internationale karakter van Rotterdam Mainport. Rotterdam beschikt over een haven- en industriecomplex die het meest gemakkelijk bereikbaar is in Europa voor diepstekende schepen. Het is tevens een uniek logistiek knooppunt van alle andere transportmodaliteiten. Het is een begin- en eindpunt met internatio-nale allure. De zeevaart ontmoet hier de binnenvaart. Met die binnenvaart, het spoor, het wegtransport en pijpleidingen wordt een achterland bediend van circa 400 miljoen Europeanen.

De kwaliteit van de geboden faciliteiten is dermate goed dat vrijwel alle soorten goederen via Rotterdam hun weg in en uit Europa vinden. 'Een haven met zo’n positie en omvang mag je jezelf gerust beschouwen als global player. Al was het alleen al omdat wij meedeinen én anticiperen op de ontwikkelingen in de wereldeconomie. Ziehier al een treffende overeenkomst met Europort Maritime', aldus burgemeester Opstelten.

Mr. Pingtoa Huang, voorzitter van de Chinese Society of Naval Architects & Marine Engineers, schetste een veelbelovend beeld van ontwikkelingen in China. Maritieme epicentra als Bohai Bay, Yangtze River Delta en de Pearl River Delta kenmerken zich steeds meer door een uitgebalanceerde structuur voor scheepsbouw en scheepsapparatuur. In 2010 wordt hier een productieniveau verwacht van 20 miljoen DWT. Tegelijk benadrukte hij het feit dat China juist behoefte heeft aan de ervaring en de geavanceerde techniek die de Ne-derlandse maritieme toeleveranciers kunnen bieden. Mr. Pingtoa Huang ziet Europort Maritime dan ook als een belangrijke aanjager van Chinees-Nederlandse relaties op maritiem gebied en wenste Ahoy bij haar volgende stap- Europort China- alle succes toe.

Foto (c) VAART!

Foto © VAART!

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel