Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

06 11 07Economie en ecologie komen samen in Platform Scheepsemissie

ROTTERDAM 6/11 - Tweede Kamerlid Roland Kortenhorst lanceerde dinsdag op de internationale vakbeurs Europort Maritime het Platform Scheepsemissies. Daarin trekken economie en ecologie samen op.

Foto (c) VAART!

Kortenhorst snijdt bij de lancering een grote taart aan. Links op de foto Pim van Gulpen (Voorzitter HME), verder Guido Hollar (directeur KVNR), Resianne Dekker (European Affairs Advisor Port of Rotterdam) en Eelco Leemans (Stichting De Noordzee). Foto © VAART!

Het Platform Scheepsemissies is een samenwerkingverband van branchevereniging Holland Marine Equipment, Stichting De Noordzee, Havenbedrijf Rotterdam NV en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders. Doel van het platform is het bevorderen van duurzame scheepvaart door samenwerking en kennisuitwisseling in de Nederlandse maritieme sector.

Schepen verbruiken minder brandstof dan andere transportmiddelen, benadrukken de partners in het Platform Scheepsemissies. Maar door de groei van de wereldbevolking en -economie en de daaraan gerelateerde vraag naar scheepvaart, neemt het aandeel in de uitstoot van schadelijke stoffen toe. 'De groei gaat keihard dubbelop en de emissies groeien mee', zei Kortenhorst, die bij de lancering van het platform een grote taart aansneedt.

Hij juicht het initiatief van het Platform Scheepsimmissies toe. 'Ik ben blij met de omslag in denken. Als we onze kinderen een wereld mee willen geven, moeten we niet wachten op de overheid, maar zelf het initiatief pakken. Het gonsde al lange tijd, maar het kwam niet los. Dat dit initiatief uit een verenigde koker komt geeft het Platform Scheepsemissies al op voorhand kans van slagen.'

Kortenhorst, zelf afkomstig uit de scheepsbouw, is voorzitter van de vaste Tweede Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat. Hij benadrukte dat milieu en economie hand in hand kunnen gaan, wat ook het uitgangspunt van deze samenwerking is. In het regeerakkoord is die koppeling ook gelegd en veel bedrijven op Europort Maritime laten daarvan de praktische toepassing zien. Er wordt ingezet op een versnelde introductie van nieuwe, schone technologieën, mede gericht op het verwerven van een economische voorsprong van ons land. Voor de maritieme sector zijn innovatieprogramma's gestart. Het is verheugend dat daarvoor veel projecten op het gebied van duurzaamheid zijn ingediend.

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel