Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

30 Okt '07 -Binnenvaarthelpt! steunt goede doelen namens de binnenvaart

‘Met elkaar maatschappelijke betrokkenheid tonen’

ROTTERDAM 30/10 persbericht Stichting Binnenvaarthelpt! - ‘Het mes snijdt aan twee kanten. De binnenvaart toont gezamenlijk haar maatschappelijke betrokkenheid én we bieden ondernemers de mogelijkheid hun giften aan goede doelen eenvoudig fiscaal aftrekbaar te maken’, zegt Hans Oomens, voorzitter van de onlangs opgerichte stichting Binnenvaarthelpt! De stichting gaat namens de binnenvaart goede doelen in binnen- en buitenland steunen.

Welke doelen geld krijgen wordt bepaald door de gevers. Iedereen die van plan is geld te gaan geven kan tot eind november doelen nomineren. Daarna volgt een stemming, wordt het geld ingezameld en vervolgens verdeeld over de tien hoogst genoteerde doelen. De stichting werd onlangs opgericht, uiteraard ook om ondernemers de kans te geven hun winst van dit jaar nog een beetje richting Binnenvaarthelpt af te romen.

Onder één noemer
Het plan voor Binnenvaarthelpt! ontstond eind vorig jaar in het Vaart!Forum op internet. Daar was de gedachte dat wat binnenvaarders individueel aan goede doelen geven, onder één noemer bij elkaar gebracht zou kunnen bijdragen aan een beter imago van de gehele sector. Om het juridisch en fiscaal goed in het vat te gieten moest een stichting worden opgericht .

Inmiddels zijn alle formaliteiten afgerond. Er is een bestuur met varenden en niet-varenden. Naast Oomens (ms Aspali) bestaat dat uit vice-voorzitter Ed Hartmann (ms Traversée), penningmeester Jan Geertman van de gelijknamige werf in Zwartsluis, secretaris Lilian van Hiele (Steunpunt Binnenvaart) en de bestuursleden Ynke Ooykaas (Van Dijk advocaten) en Dirk van der Meulen (VAART! / Weekblad Schuttevaer).

Pieter Blok van binnenvaart administratiekantoor Trisum bv verzorgt de jaarrekeningen en de fiscale zaken. Om de brede opzet van de stichting te onderstrepen zijn inmiddels rekeningen geopend bij de drie grote binnenvaartbanken: ABN Amro, ING en Rabobank. Om organisaties, instanties en bedrijven bij het initiatief te betrekken wordt binnenkort ook een comité van aanbeveling opgericht.

Meer informatie is te vinden op de website ( www.binnenvaarthelpt.nl). Daar kunnen nu al goede doelen worden aangemeld.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel