Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

17 Okt '07 -Ruhrorter scheepsinbreker gepakt

DUISBURG-RUHRORT 17/10 - De inbreker die de afgelopen maanden regelmatig schepen in de haven van Duisburg beroofde, is gepakt en heeft 14 gevallen bekend.

Na uitgebreid onderzoek en posten door politiemensen werd de 19-jarige werkloze Ruhrorter in de nacht van 10 oktober op heterdaad betrapt in het Hafenkanal in Ruhrort. De politie van Duisburg rekende hem in toen hij opnieuw zijn slag dacht te slaan op een binnenschip.

De man wordt er van verdacht sinds augustus bij 14 inbraken op schepen personal computers en toebehoren, maar ook video- en dvd-spelers te hebben ontvreemd.
De gestolen waar verkocht hij of gebruikte die voor z'n eigen vertier, meldt de politie van Duisburg. Een groot deel van de buit kon worden achterhaal. De dief legde een uitgebreide verklaring af en is in afwachting van de rechtszaak op vrije voeten gesteld.


Einbruchsserie geklärt

Nach umfangreichen Ermittlungs- und Observationsmaßnahmen konnte in der Nacht zum 10.10.2007 am Hafenkanal in Ruhrort ein 19-jähriger arbeitsloser Ruhrorter bei dem Versuch, einen Einbruch auf ein Binnenschiff zu begehen, von der Polizei Duisburg auf frischer Tat festgenommen werden.

Der Beschuldigte ist dringend verdächtigt, seit August diesen Jahres in 14 Fällen Personalcomputer, PC-Zubehör und Unterhaltungselektronik aus Binnenschiffen im Duisburger Hafen entwendet zu haben. Das Diebesgut wurde vom Täter in An- und Verkaufsgeschäften zu Geld gemacht oder für den Eigenbedarf benutzt. Große Teile der Beute konnten bisher sichergestellt werden. Der Festgenommene legte ein umfangreiches Geständnis ab und befindet sich derzeit auf freim Fuß.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    hoe kan men nou een inbreker weer vrij laten , hij heeft bekend , dan moet je hem toch op sluiten , wij hebben daar gelegen je durft niet van boord , je zit gevangen op je schip , en hij loopt vrij rond , te gek voor woorden .

    kalimera (Email) - 17 Oktober '07 - 19:54


    bravo!
    die krijgt daar zijn straf toch wel, bij ons aan boord in holland al 4 keer ingebroken om nog maar te zwijgen over de honderden collega’s maar hier in nederland doet de politie er weinig aan ik heb nog niet gehoord als alleen maar geruchten dat ze er een pakken, nee erger nog de politie zegt het niet openlijk maar doen of de gedupeerden schippers het hun eigen schuld is.

    pukkie neska (Email) - 18 Oktober '07 - 00:02



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel