Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

15 Okt '07 -Tweede Kamer wil problematiek schippersinternaten op 18 oktober met minister André Rouvoet bespreken

DEN HAAG 15/10 - Donderdag 18 oktober van 16.00 tot circa 17.00 uur vindt in de Tweede Kamer een Algemeen Overleg van de algemene commissie voor Jeugd en Gezin plaats met minister André Rouvoet over de brief die de bewindsman op 10 september jl. aan de Tweede Kamer heeft gestuurd inzake het overleg met de sector Schippersinternaten.

Zie ook:

De Centrale Stichting van Internaten voor Schippers en Kermisjeugd (CENSIS), de werkgeversorganisatie NEVIS en de werknemersorganisaties ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak en RMU hebben bericht ontvangen dat dit openbaar Algemeen Overleg plaatsvindt in de Troelstrazaal van de Tweede Kamer (ingang Plein).

Noodklok geluid
Aanleiding voor het Algemeen Overleg is dat diverse fracties minister Rouvoet aan de tand willen voelen over de inhoud van zijn brief aan de Tweede Kamer van 10 september jl. CENSIS/NEVIS en de vakorganisaties ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak en RMU hebben kritisch gereageerd op de brief van de bewindsman.

De sociale partners in de sector Schippersinternaten hebben tegelijk op 11 september jl. publiekelijk de noodklok in de Tweede Kamer geluid door een petitie aan te bieden aan de commissies voor Jeugd en Gezin en Verkeer en Waterstaat met het klemmend verzoek aan de wensen van de sector tegemoet te komen.

Overleg met ministerie levert niets nieuws op
Sociale partners wijzen er nogmaals op dat het overleg met het ministerie wat betreft de financiën niets nieuws heeft opgeleverd. De discussie over de achterstand van de subsidiëring ingevolge de benchmark over de periode 2001-2005 van 700.000 euro is zonder nadere onderbouwing beëindigd door het ministerie. Dit staat op gespannen voet met eerder gemaakte afspraken.

Het aanbod van de minister blijft de verlegging van de teldatum van het aantal kindplaatsen in de internaten. Dit levert voor de subsidie 2008 een extra te besteden bedrag van 1,3 miljoen euro op. Dit bedrag is echter niet structureel, maar zou kunnen worden gezien als een voorschot op een volgend overleg in 2008. De nood in de 18 schippersinternaten is dermate hoog dat sociale partners voor de rijksbegroting 2008 een extra bedrag ingevuld willen zien.

Extra budget van 7 miljoen euro structureel per jaar nodig
Sociale partners stellen dat een ophoging van het jaarlijks budget met 7 miljoen euro nodig is om de kwaliteit te verbeteren en het personeel een marktconforme beloning te bieden.

  • Met meer personeel kunnen de internaten hun roosters rond krijgen en daardoor medewerkers bijscholen, kinderen naar activiteiten brengen (denk aan sport). De 600 medewerkers in de internaten hoeven dan niet langer hun vrije tijd op te offeren voor kinderverjaardagen, oudercontacten, schoolcontacten, etc. Hiervoor is 4 miljoen euro nodig.
  • Voor een marktconforme beloning door een overgang van de CAO Schippersinternaten naar de CAO Jeugdzorg – op basis van de aanbevelingen in het arbeidsvoorwaardenonderzoek van de Human Capital Group – is 3 miljoen euro meer subsidie nodig.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel