Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

11 Okt '07 -Veel overtredingen bij controle vaartijden

DORDRECHT 11/10 - Bij een controle op de naleving van de vaartijdenwetgeving aan boord van binnenvaartschepen zijn door de politie in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 oktober op de Nederlandse wateren bij 21 van de 28 gecontroleerde schepen overtredingen geconstateerd. In totaal zijn 17 bekeuringen en 7 waarschuwingen uitgedeeld. Vier schepen werden stilgelegd.

Zie ook:

De controle werd uitgevoerd door de Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de Zeehavenpolitie van de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond. In totaal werden 32 agenten op 8 grote patrouillevaartuigen ingezet. De Wasserschutzpolizei in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen controleerde tegelijkertijd op de Rijn in Duitsland van de Nederlandse grens tot Keulen. In Duitsland werden 32 schepen gecontroleerd. Daarvan was 31% in overtreding tegen 75% van de in Nederland gecontroleerde schepen.

In Nederland werd onder meer het volgend geconstateerd:
Die nacht waren 11 schepen onderweg terwijl ze volgens de regels niet mochten varen. De schippers van deze schepen hadden hun reis om 22.00 of 23.00 uur moeten onderbreken om van de voorgeschreven uren rust te genieten.

  • Aan boord van twee schepen was de voorgeschreven bemanning niet aan boord.
  • Aan boord van dertien schepen was het vaartijdenboek niet of onjuist ingevuld. Hiervoor werd zes keer proces-verbaal opgemaakt.
  • Bij drie schepen werd de schipper bekeurd omdat de bemanning te weinig rust had genoten.
  • Vier schepen kregen de aanwijzing de vaart te staken en mochten deze pas weer hervatten nadat de bemanning voldoende gerust had.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    ga boeven vangen en laat de hardwerkende mens met rust

    ruby ruby rubyhhhh (Email) - 12 Oktober '07 - 15:31


    Rudy,

    Als ik me zo veel als mogelijk aan de vaartijdenwet hou en jij bent die ‘hartwerkende mens,’ die steeds rondjes om ons heen vaart om dat je (v.t.)wet & gebod naast je laat liggen dan ben jij in mijn ogen dus die boef. Van mijn part mogen ze jouw dan ook graag vangen.

    In alle andere gevallen, wat heb je te vrezen van een controle nu en dan. Als je niets te verbergen hebt, gun die abtenaren dan ook een nachtje onregelmatigheidstoeslag en laat ze lekker spelevaren in het donker.

    Met vriendelijke groet,

    C.Janzn. (Email) - 12 Oktober '07 - 20:37


    iedereen doet zun best om centen te verdienen;ook nieuwbouwers,dus geen gezeik we proberen allemaasl de pliesiev te fokken en dat weten hunnie ook,dus desondaNKKS SUCCCES!!!

    ikke (Email) - 12 Oktober '07 - 21:35


    Oneerlijke concurentie
    Moest veel zwaarder bestraft worden
    BV. na drie overtredingen papieren weg

    appie (Email) (URL) - 12 Oktober '07 - 22:47


    Vaar soms mee met mijn zoon, ben zelf werkzaam in het streekvervoer. Ruim 30 jaar geleden ook in de binnenvaart gewerkt. Hard werken is niet erg, maar afgerekend worden op hard werken door ambtenaren die niet weten wat werken is wel…Kan zelf volmondig zeggen, verplaats je zelf even in een ander, in zijn of haar beroep! en .. niet lullen, overall aan en je handen uit de mouwen, doen dus! en de binnenvaart, een prachtig beroep, I LOVE IT!

    Joop (Email) - 13 Oktober '07 - 00:43


    je gaat naar de bank least een nieuwe schip zonder 1 euro gaat dag en nacht varen met een 135 meter met je vrouw en dan zeur je dat je geen bemanning kunt betalen vervalste concurrentie noem ik dat. na drie maanden wordt de boot verkocht goede ondernemers is iets anders!

    RENE (Email) - 15 Oktober '07 - 11:08


    Die boevenvangers hoeven maar 8 uur te werken voor een boterham, en de schippers zeuren om dat een dag van 14 uur niet lang genoeg is om het te verdienen. Is de dag te kort of het tarief te laag?

    Jan (Email) - 18 Oktober '07 - 17:44


    in een wacht van 8 uur, en dan iedere boot 4 schepen controleren, die zullen niet overwerkt raken, alleen de wsp emmerich doet er al 5 in een uur!

    pukkie (Email) - 21 Oktober '07 - 16:46



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel