Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

26 Sep '07 -Tanker zwaar beschadigd bij kop-op-kop-aanvaring op Waal

DREUMEL 26/9 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Nijmegen onderzoekt de oorzaak van een frontale aanvaring tussen het motortankschip Iris en een zesbaks duwstel van afgelopen nacht. Om 03.40 uur voeren de beide schepen op de Waal bij Dreumel tegen elkaar. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar er was voornamelijk aan boord van het motortankschip zware schade.

Zie ook:

Foto Anne-Marie Plomp-van der Schaaf

Zware schade aan het mts Iris. Foto © Anne-Marie Plomp-van der Schaaf

Het met 15000 ton erts geladen duwstel was onderweg van Rotterdam naar Duitsland. De tanker was leeg van gasolie en voer in de richting Rotterdam. Door tot nu toe onbekende reden voeren de schepen frontaal op elkaar. De weersomstandigheden waren goed en er waren ook geen andere schepen bij het ongeval betrokken.

Voor het onderzoek heeft de Waterpolitie van de betrokken schepen de beschikking gekregen over alle aan boord opgeslagen gegevens over de gevaren koersen, posities en andere relevante gegevens. De Waterpolitie constateerde dat er geen sprake was van alcoholgebruik en van overtreding van de vaar- en rusttijdenregelgeving.

De schade aan boord van de tanker is zo groot dat de Waterpolitie in overleg met de Inspectie Verkeer en Waterstaat de certificaten heeft ingenomen. Het schip zal waarschijnlijk met sleepboothulp of langszij een ander vaartuig naar een werf gebracht worden. De voorste duwbak van het duwstel heeft aan de voorzijde geringe lekkage maar kan zijn reis naar Duitsland voortzetten.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel