Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

13 Sep '07 -Nieuwe sluizen voor Ivot Ramez en Ampsin Neuville

ROTTERDAM 13/9 - Wallonië heeft aangekondigd om binnen vijf jaar een nieuwe sluis bij Ivot Ramez te bouwen van gelijke afmeting als de vierde sluis bij Klein Ternaaien, meldt Koninklijke Schuttevaer. Binnen vijf jaar daarna zal ook een nieuwe sluis bij Ampsin Neuville zijn gerealiseerd. De vierde sluis bij Klein Ternaaien en Ivot Ramez zouden beiden in 2013 gereed kunnen zijn. De sluizen zijn voor een EU-bijdrage in het kader van het TEN-programma aangemeld bij de Europese Commissie.

Zie ook:
  • 310807 Huizinga: 'Stremming Klein Ternaaien te betreuren', VAART!NieuwsNet http://www.vaart.nl/log/pivot/entry.php?id=1315
De Internationale Afdeling van Koninklijke Schuttevaer is verheugd over de plannen van Wallonië.
Voor de aanleg van een vierde sluis bij Klein Ternaaien is de procedure bijna afgerond. Nederland betaalt mee aan de bouw ervan. Koninklijke Schuttevaer blijft echter zeer bezorgd over de bedrijfszekerheid van de huidige sluiskolken van zowel Klein Ternaaien als Ivot Ramez, die regelmatig plotseling uitvallen.
 
Na de laatste onverwachte stremming van enkele weken geleden is Schuttevaer, samen met de Belgische collega-organisatie, namens 15 schippers een juridische procedure gestart tegen de beheerder om goed onderhoud af te dwingen en de nieuwbouw te bespoedigen.

Seine-Nord
Wallonië heeft tevens bekend gemaakt dat zij in het kader van het Seine-Nord project op het Waalse gedeelte van deze verbinding eveneens de knelpunten wil opheffen. Het betreft hier drie te kleine sluizen rond Charleroi, de monumentale brug in Doornik en het opnieuw bevaarbaar maken van het dichtgeslibte kanaal Pommereul-Condé.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel