Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

11 Sep '07 -Stookolie in de Bijleveldhaven van het Sloegebied

VLISSINGEN 11/9 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag 11 september de kapitein van een zeeschip uit de Bahamas een boete van 1000 euro opgelegd omdat vanaf zijn schip ongeveer 500 liter stookolie in het water van de Bijleveldhaven is gestroomd. De stookolie wordt op kosten van het schip opgeruimd.

Het zeeschip werd omstreeks 03.15 uur door een Belgisch bunkerschip van stookolie voorzien. Tijdens het overpompen van de stookolie dient de dienstdoende officier aan boord van het zeeschip er op toe te zien dat bij het vol raken van een tank op tijd wordt overgeschakeld op een andere tank of het pompen helemaal wordt gestopt. Toen deze echter op dat moment een bemanningslid wilde vragen om een andere tank te openen bleek dat de batterij van zijn communicatiemiddel leeg was. Hierdoor stoomde de tank over en ongeveer 500 liter stroomde in het oppervlaktewater.

Door snel een noodstop in te drukken werden de pompen gestopt en kon word voorkomen dat nog meer stookolie over boord stroomde. Na het incident stelden de bemanningen van beide schepen alles in het werk om de verontreiniging zo klein mogelijk te houden. Er werden zogenaamde 'oilbooms' in het water gebracht die ervoor zorgden dat de olievlek bij de schepen bleef en zich niet kon verspreiden.

In overleg met het Openbaar Ministerie legde de Waterpolitie de Filippijnse kapitein een boete van 1000 euro op. Bij de hoogte van het bedrag is rekening gehouden met de inspanningen die werden gedaan om de verontreiniging tegen te gaan. De stookolie zal door Rijkswaterstaat worden opgeruimd.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel