Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

10 Sep '07 -Waterpolitie beboet nalatige zeekapiteins

VLISSINGEN 10/9 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Vlissingen heeft zondag 9 september twee kapiteins van zeeschepen beboet voor overtredingen van het Scheepvaartreglement Westerschelde. Een Filippijnse kapitein betaalde 2500 euro boete en een Poolse kapitein 300 euro.

De 46-jarige Filippijnse kapitein was met zijn bulkcarrier met ijzererts op 7 september op de rede van Vlissingen voor anker gegaan. Bij zijn aankomst heeft hij toen verzuimd de autoriteiten te melden dat het schip geen stuurboordsanker had. Op het moment dat de Waterpolitie zondag aan boord ging lag het schip in de Put van Terneuzen en loste een deel van zijn lading in verband met de diepgang. De loods aan boord was ook niet op de hoogte van het niet voorhanden anker. Voor de verkeersveiligheid op de Westerschelde is het noodzakelijk dat dergelijke zaken gemeld worden. In overleg met de officier van justitie moest direct een boete van 2500 euro betaald worden.

Verkeerde kanaal
De Waterpolitie kreeg zondagavond van de Verkeersleiding Terneuzen de melding dat ze via de marifoon geen contact konden krijgen met een Pools zeewaardig zeilschip. De Waterpolitie controleerde vaartuig in de Pas van Terneuzen. Het betrof een 30 meter lang zeilschip met passagiers. Het schip was wel uitgerust met de twee voorgeschreven marifoons maar de 63-jarige kapitein had beide marifoons op het verkeerde kanaal ingesteld. De officier van justitie bepaalde hier de boete op 300 euro die ook direct betaald werden.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel