Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

10 Sep '07 -Matroos overboord - gered door reddingsbrigade

DORDRECHT 10/9 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Dordrecht onderzoekt de oorzaak en de omstandigheden van het overboord vallen van een matroos op zaterdag 8 september op de Beneden Merwede bij Dordrecht. De toevallig in de buurt varende reddingsbrigade Dordt kon de 20-jarige matroos uit Tiel uit het water halen. Na controle in het ziekenhuis mocht de drenkeling weer naar huis.

Zie ook:

De matroos bevond zich aan boord van een geladen motorvrachtschip en liep omstreeks 08.45 uur over de dichte aluminiumluikenkap van voor naar achteren. Bij het verlaten van de luikenkap viel de matroos in het water. De schipper had het in de gaten maar kon zijn schip niet opdraaien in verband met de naderende brugpijlers van de Baanhoekbrug. Hij waarschuwde wel de Verkeerspost Dordt die de hulpverlening op gang bracht. De reddingsbrigade Dordrecht was op weg naar de Wereldhavendagen en voer op het Wantij. Ze waren snel ter plaatse om de drenkeling uit het water te halen. Door een ambulance is de matroos naar het Amstelwijckziekenhuis gebracht maar kon na controle weer naar huis.
De matroos droeg tijdens het lopen over de luikenkap geen reddingsvest. Ze waren wel aan boord en de schipper verklaarde tegenover de Waterpolitie dat hij er bij de matroos wel om gevraagd had. De matroos zelf reageerde tegenover de Waterpolitie uiterst laconiek. Hij begreep al de commotie niet. Hij was misgestapt en in het water gevallen. Ook een zwemvest had dit volgens hem niet kunnen voorkomen. Tegen de matroos is proces-verbaal opgemaakt.

Sinds 1 september besteedt de Waterpolitie op de vaarwegen in het oosten en zuiden van het land extra aandacht aan het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen. Door deze controles wil de Waterpolitie het verdrinkings- en valgevaar aan boord van binnenvaartschepen verminderen.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel