Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

09 Sep '07 -Tanker vaart lek op het IJsselmeer

URK 9/9 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt hoe het mogelijk was dat een motortankschip zondag 9 september op het IJsselmeer lek raakte en water maakte in de machinekamer op het voorschip.  Het schip heeft vermoedelijk de ondiepte 'de Vormt' bij Urk geraakt. De scheur van tien centimeter is ter plaatse dichtgelast waarna het schip vanavond onder begeleiding zijn reis naar Lemmer kan voortzetten.

Om 15.30 uur meldde de schipper aan het Kustwachtcentrum te Den Helder dat zijn schip, geladen met 1500 ton dichloorethyleen, water maakte op het voorschip. De hulpdiensten waaronder Waterpolitie, Rijkswaterstaat, reddingsboten en brandweer werden ingeschakeld. Omdat de lading ontvlambaar, giftig en schadelijk voor het milieu is kreeg de schipper aanwijzing niet verder te varen en ten anker te gaan.

De schipper gaf aan dat hij met zijn eigen pompen de zaak stabiel kon houden. Na inspectie aan het schip door een duiker heeft een bergingsbedrijf in overleg met Rijkswaterstaat en de Inspectie Verkeer en Waterstaat de scheur dichtgelast en mag het schip vanavond onder begeleiding van Rijkswaterstaat doorvaren naar Lemmer.  De schipper verklaarde tegenover de Waterpolitie dat hij vermoedelijk de tonnenlijn verkeerd heeft geïnterpreteerd waardoor hij de ondiepte geraakt heeft.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel